Technologický projekt výroby klínu
Popis:
1.Úvod
Ročníkový projekt II - obrábění se zpracovává v zimním semestru bakalářského studia ve formě
technologického projektu výroby zadané součásti. Projekt rozsahu cca 20 stran musí být v souladu s
ČSN ISO 5966 ( 010173 ). Dokumentace - formální úprava vědeckých a technických zpráv.
1.1. Zadaní
Vypracujte technologický projekt výroby KLÍNU č.v4101/16/013521 pro podmínky středně sériové
výroby 40000 kusů za rok.
V technické zprávě uveďte:
1) Hodnocení technologičnosti konstrukce
2) Návrh polotovaru
3) Schéma jednotlivých třísek pro odebírání přídavku u zadané operace
4) Přehled operací s uvedením stroje, třídícího čísla pracoviště a stručného popisu operace
5) Operační návodky pro zadané operace s uvedením operačního náčrtku, řezných podmínek pro jednotlivé úseky, upínacího a řezného nářadí a výpočet strojního času
6) zhodnocení návrhu
Klíčová slova:
strojírenství
technologie
soustružení
frézování
energie
spotřeba
Obsah:
- 1.Úvod -5-
1.1. Zadání -5-
1.2. Polotovar -5-
2. Základní zhodnocení -6-
2.1. Hodnocení technologičnosti -6-
2.2. Metoda soustružení -7-
2.3. Metoda frézování -9-
3. Návrh technologického postupu -12-
3.1. Návrh technologického postupu -12-
3.2. Schéma jednotlivých operací -12-
4. Přehled strojů -13-
5. Přehled nástrojů -16-
6. Ekonomické zhodnocení -17-
6.1. Využití materiálu -17-
6.2. Výpočet strojního času -19-
6.3. Nářadí -21-
6.3.1. Vstupní hodnoty -21-
6.3.2. Výpočet spotřeby nářadí -21-
6.4. Stroje -22-
6.4.1. Vstupní hodnoty -22-
6.4.2. Výpočet počtů strojů dle směnnosti -22-
6.4.3. Výpočet energie -23-
6.5 Počet pracovníků -23-
6.6 Odhad ceny výrobku -23-
7. Závěr -23-
8. Seznam použité literatury -24-
Přílohy: Výkres součásti
Technologický postup
Návodka
Zdroje:
- Kocman, K. - Prokop, J. : Technologie obrábění, Akademické nakdladatelství CERM Brno, s.r.o., 2001, ISBN 80 - 214 - 1996 - 2
- HUMÁR, A. Materiály pro řezné nástroje. 1. vyd. Praha: MM publishing s. r. o., 2008. 240 s. ISBN 978-80-254-2250
- ČSN ISO 5966 ( 010173 ): Dokumentace - formální úprava vědeckých a technických zpráv
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.