Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Protokoly fyziologie živočichů

«»
Přípona
.pdf
Typ
ročníková práce
Stažené
3 x
Velikost
1,6 MB
Jazyk
anglický
ID projektu
12049
Poslední úprava
07.05.2018
Zobrazeno
1 495 x
Autor:
marika.kobzova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Doplňkové otázky:
1. Kyslík je na buněčné úrovni využíván k aerobnímu buněčnému dýchání.
2. Saturaci arteriálního hemoglobinu jsem našla pouze pro psy, hodnota je 93%
3. Přes 73 % u člověka.
4. Molekula hemoglobinu má několik částí. A to bílkovinnou (globin) a prosthetickou (hem). Globin je tetramerní protein, kdy vždy dvě a dvě podjednotky jsou identické. Základem molekuly hemu jsou 4 pyrrolová jádra spojená methylenovými můstky.
5. Váže se na aktivní místo (kyslík se váže na koordinační vazbu s atomem železa).
6. Oxygenhemoglobin
7. Myoglobin - hlavně potápějící se živočichové, Chlorokruonin - někteří mnohoštětinatci, hemerytrin - bahenní kroužkovci, mořští sumýšovci, hemocyanin - korýši, měkkýši, hemovanadin - pláštěnci
Závěr: Saturace arteriálního hemoglobinu kyslíkem dosahovala u všech jedinců normálních hodnot, měření mohlo být ovlivněno u jedné testované dívky nalakovanými nehty.
3.4. Spyrometrické měření
Cíl: Stanovení saturace hemoglobinu CO pomocí analýzy vydechovaného vzduchu.
Pomůcky: CO spirometr
Postup: Po nádechu a zadržení dechu na 20 sekund vydechneme náustkem do spirometru. Mezi měřením je potřeba nechat spirometr zhruba 1 minutu „odvětrat“.

Klíčová slova:

fyziologie živočichů

orgánové systémy

soustavy

kyslík

spyrometrické měření

antigenní systémy

erytrocyty



Obsah:
  • 1. Téma: Fyziologie krve
    2. Téma: Metabolismus a termoregulace
    3. Téma: Fyziologie kardiovaskulární soustavy
    4. Téma: Fyziologie trávení a vstřebávání
    5. Téma: Fyziologie reprodukčního systému
    6. Téma: Termoregulace
    7. Téma: Fyziologie dýchací soustavy
    8. Téma: Smyslová fyziologie
    9. Téma: Trávení a vstřebávání
    10. Téma: Exkrece a osmoregulace
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše