Analýza Restaurace a hotelu Dělnický dům a stanovení možných kroků konkurenta prostřednictvím metody ACH
Popis:
Možnost zjistit nebo alespoň předpovědět chování konkurence na trhu patří v dnešní době mezi velmi cennou výhodu. K tomu jsou využívány metody konkurenčního zpravodajství. Cílem této seminární práce je prostřednictvím metody analýzy konkurenčních hypotéz stanovit možné budoucí kroky vybraného konkurenčního podniku v horizontu 6 měsíců. V úvodu práce je uvedeno schéma KIT pro vybraný podnik. Jedná se o restauraci, hotel a kulturní centrum Dělnický dům Odry. Jako nejbližší konkurent byla zvolena pizzerie Toscana, která se nachází přímo v centru města Oder. Pro tohoto konkurenta pak byl proveden Porterův model 5 konkurenčních sil, analýza čtyř rohů a SWOT analýza. Následně byla aplikována metoda analýzy konkurenčních hypotéz.
Aby měla tato metoda vypovídací hodnotu, je důležité naplnit jejích všech 8 kroků. Z posledních 2 kroků této metody - Sestavení závěrečné zprávy a stanovení milníků pro budoucí sledování by mělo být patrné, co konkurent v následujících 6 měsících uskuteční. Nedílnou součást práce tvoří vlastní a skupinová matice vytvořená v programu ACH, seznam literatury a elektronických zdrojů, seznam tabulek a seznam grafů.
Klíčová slova:
identifikace konkurenta
porterův model pěti konkurenčních sil
swot analýza
matice
competitive intelligence
Obsah:
- 1 Úvod 1
1.1 Schéma KIT 2
1.2 Představení společnosti 3
2 Identifikace konkurenta 4
2.1 Předmět podnikání 4
2.1.1 Pizzerie Toscana 5
2.2 Produkty a služby 5
3 Porterův model pěti konkurenčních sil 5
3.1 Stávající konkurenti 5
3.2 Potenciální konkurenti 5
3.3 Síla dodavatelů 6
3.4 Síla kupujících 6
3.5 Hrozba substitutů 6
4 Analýza konkurenta - analýza čtyř rohů 6
4.1 Odpovědi na základní otázky 7
5 SWOT analýza konkurenta 9
6 Analýza konkurenčních hypotéz 10
6.1 Určení možných hypotéz 10
6.2 Důkazy a argumenty 10
6.3 Sestavení matice 11
6.3.1 Vyčištění matice 12
6.3.2 Formulace nových důkazů a hypotéz 13
6.4 Vytvoření nové matice 16
6.4.1 Vyčištění nové matice 20
6.5 Předběžné závěry 20
6.6 Analýza citlivosti 22
6.7 Závěrečná zpráva 26
6.8 Stanovení milníků 27
7 Závěr 29
8 Seznam literatury a elektronických zdrojů 30
9 Seznam tabulek 31
10 Seznam obrázků a grafů 31
Zdroje:
- BARTES, František. Competetive Inteligence. Brno: Adademické nakladatelství CERM, 2012. ISBN 978-80-214-4613-7.
- Hotel Dělnický dům Odry
- Pizzerie Toscana: Odry
- Ministerstvo průmyslu a obchodu: Živnostenský rejstřík
- ACH: Analýza konkurenčních hypotéz
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.