Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Gastronomie - Přílohy

«»
Přípona
.doc
Typ
seminární práce
Stažené
0 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
7605
Poslední úprava
07.03.2016
Zobrazeno
1 212 x
Autor:
nella.grundzova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Téma: PŘÍLOHY

Přílohy jsou důležitou součástí všech pokrmů. Volba závisí na druhu, způsobu úpravy hlavní suroviny a podle úpravy a podle přílohy se pak může vybrat i doplněk. Přílohy mají za úkol doplnit pokrm jak biologicky, tak i kaloricky. Při přípravě se snažíme vybírat šetrné tepelné způsoby, někdy se příloha může podávat i syrová, zvláště v poslední době, s tím jak se zvedla váha některých masitých výrobků, mnoho lidí si pokrm doplňuje pouze salátem, který zde plní roli přílohy. Některé, zvláště tradiční české přílohy z brambor, se někdy používají i jako hlavní jídlo.

Přílohy rozdělujeme podle základní suroviny:
přílohy z brambor,
přílohy z obilovin a výrobků z nich
• těstovin,
• rýže,
• mouky.

Přílohy dále dělíme podle způsobu podávání:
tepelně zpracované
• vařené,
• dušené,
• pečené,
• smažené,
podávané za syrova.



Klíčová slova:

brambory

těstoviny

rýže

mouka

přílohy

gastronomie



Obsah:
  • 1 Brambory
    2 Těstoviny
    3 Rýže
    4 Přílohy z mouky
    5 Chléb
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše