Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Geografie cestovního ruchu - Norsko, Švédsko, Finsko

«»
Přípona
.doc
Typ
seminární práce
Stažené
2 x
Velikost
1,5 MB
Jazyk
český
ID projektu
10332
Poslední úprava
22.05.2017
Zobrazeno
1 110 x
Autor:
quadra
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
NORSKO - Stravování

Norsko nepatří mezi státy se specifickou a vyhlášenou kuchyní. Snídaně se obvykle skládá z chleba, marmelády, typicky norských sýrů. Nejtypičtějším norským jídlem jsou rybí karbenátky (fiskeboller nebo feskekeker) nebo sekaná s kyselým zelím. Často se konzumuje také losos nebo mořský pstruh (nejčastěji marinovaný, vařený nebo uzený). Spropitné je většinou zahrnuto do účtu, je-li však obsluha na velmi dobré úrovni, je možné přidat ještě 5 - 10 %. Stravování v Norsku je drahou záležitostí. Cenová hladina zboží i služeb je mimořádně vysoká. Cena potravin a řady jiného zboží odpovídá nominálně ceně v českých korunách, takže český občan zaplatí trojnásobek. Dokladem této skutečnosti jsou autobusy s německými turisty, kteří si jídlo dokonce často vozí s sebou. Jídlo není levné ani v supermarketech, nejlevnější jsou potraviny v obchodních domech Irma, Bonus a Rimi. Levné jsou také obchody s asijskými potravinami - i na české poměry lze levně nakoupit rýži, skleněné/průhledné nudle, bambusové výhonky, koření, zelený a jasmínový čaj. Obecně platí pravidlo, čím dál od metropole, tím vyšší ceny.

Klíčová slova:

stravování

nezdravé nápoje

nákupy

Finsko

Švédsko

Norsko

turistické zajímavosti



Obsah:
  • Norsko - stravování
    Navrhovaná daň z nezdravých nápojů
    Nákupy - daně
    Švédsko - stravování
    Nákupy
    Finsko
    Stravování
    Turistické zajímavosti
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše