Marketing obchodu a služeb
Popis:
Jako skupinka jsme se rozhodly pro reálnou již existující firmu Restaurace Růžek, která by potřebovala oživit, zlepšit služby a přilákat nové zákazníky, protože v současné době poci-ťuje pokles tržeb. Pro reálnou firmu jsme se rozhodly zejména z toho důvodu, že o ní máme dostatečné informace a že práce, kterou zde navrhneme a zpracujeme, nemusí zůstat pouze prací seminární, ale může být také realizována
Klíčová slova:
firma
obchod
management
marketing
služby
Obsah:
- 1 Charakteristika firmy 3
1.1 Sídlo firmy 3
1.2 Popis poskytované služby 3
1.2.1 Charakteristika strategie služby a zvyšování kvality služeb 3
1.2.2 Spirála služeb do které firma patří 3
2 Řízení firmy 5
2.1 Organizační struktura a způsob řízení 5
2.2 Poslání, vize a cíle firmy 5
2.3 Cílová skupina služby 6
2.4 Zacílení 6
2.5 Umístění (positioning) 6
2.6 Charakteristika „4c“ služby 6
2.6.1 Uspokojení potřeby kupujícího (consumer value vs. product) 6
2.6.2 Související náklady (cost to costumer vs. price) 7
2.6.3 Pohodlí se způsobem koupě produktu (convenience to buy vs. place) 7
2.6.4 Styl komunikace (communication vs. promotion) 7
2.6.5 Stručná definice marketingového mixu 7
3 Produkt 10
3.1 Výhody služby očekávané zákazníky 10
3.2 Speciální vlastnosti služby 10
3.3 Vlastnosti, které má lepší konkurence 10
3.4 Predpredajné, predajné a popredajné služby firmy? 11
3.5 Případ, kdy dojde ke stažení služby 11
3.6 Metody stanovení ceny 11
4 Distribuce 13
4.1 Sídlo společnosti 13
4.2 Otvírací doba 13
4.3 Distribučné cesty 13
4.4 Místní flexibilnost služby 14
4.5 Typ služby 14
5 Komunikace 15
5.1 Reklama 15
5.1.1 Inzercia v tlači a miestnom rozhlase 15
5.1.2 Outdoorová reklama - venkovní 15
5.1.3 Kino 16
5.1.4 Letáky 16
5.1.5 Internetové stránky 16
5.2 Podpora predaja 17
5.2.1 Cenová 17
5.2.2 Ostatná 17
5.2.3 Osobný predaj a podpora v mieste predaja 18
5.3 Public relations 18
5.4 Direct marketing 18
5.5 Event marketing 18
5.6 Sponzoring 19
5.7 Rozpočet 19
5.8 Časová osa 20
5.9 Výhody a nevýhody médií, ktoré použijete pre svoju firmu. 21
6 Lidé 23
6.1 Personál, který se na službě podílí. 23
6.2 Vzdělávání pro zaměstnance 23
6.2.1 Přínosy vzdělávání pro organizaci 23
6.2.2 Typy školení 23
6.3 Jak nejlépe komunikovat se svými zaměstnanci 24
6.4 Motivační prvky pro zaměstnance vaší služby. 24
7 Procesy 25
7.1 Typ kontaktu se zákazníkem 25
7.2 Míra zapojení zákazníků do procesů 25
7.3 Otázky použité ve svých dotaznících, ve kterých hodnotí zákazníci spokojenost se službou 26
7.4 Zvýšení poptávky po službě 26
7.5 Popis částí procesu služby 27
8 Materiální prostředí 28
8.1 Prvky materiálního prostředí typické pro naši službu 28
8.2 Návrh restaurace a rozmístění interiéru 29
8.3 Barvy typické pro naši službu 29
8.4 Co bude tvořit corporate identity 30
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.