Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Priority podnikatelských aktivit v regionu Jižní Moravy

«»
Přípona
.doc
Typ
seminární práce
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
3090
Poslední úprava
09.04.2014
Zobrazeno
533 x
Autor:
eliseus
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Zpracovatelský průmysl se na tvorbě hrubé přidané hodnoty v Jihomoravském kraji podílí
více než 25 %. Zároveň však také platí, že tento údaj je téměř shodný s podílem tohoto odvětví
při tvorbě hrubé přidané hodnoty v celé ČR. Zdejší vinice totiž představují více než 95 % celkové rozlohy vinic v České republice a převážná většina jich leží v Jihomoravském kraji. Úspěch jihomoravského vinařství je zřejmý na první pohled. Co ale patří mezi jeho pohony? Mohou to být specifické přírodní podmínky, dlouholetá tradice nebo skutečnost, že víno je součástí života každého Moraváka?

Klíčová slova:

vinařství

vinohradnictví

region

konkurenceschopnost

marketing



Obsah:
  • Úvod
    1. Vinařství na jižní moravě po vstupu čr do eu
    2. Odvětvové klastry
    3. Vinařský klastr v regionu jižní moravy
    3.1 Model porterův diamant
    Závěr

Zdroje:
  • Doležal, P. Lexikon moravského vinařství : historie a současnost pěstování vinné révy na Moravě. 1.díl. Nový Bydžov : Petr+Iva, 2001. 245s. ISBN: 80-902748-2-X (váz.).
  • Flamik, J. a kol. Po stopách vinařství jižní Moravy. Brno: Jihomoravský kraj, 2004. 47s. ISBN: (brož.).
  • Frolec, V. Tradiční vinařství na Moravě 1.vyd. Brno: Tisk, knižní výroba, n.p., 1974. 256s. ISBN 55-992-74.
  • Hanák, J. Dějiny vinařství v Bzenci. Uherské Hradiště: Slovácké knihtiskárny K. Novotného, 1922, 73s.
  • Frolec, V. Etnografické aspekty tradičního a současného vinařství-cíle a metody výzkumu a dokumentace. Strážnice: Ústav lidového umění, 1978, s. 13-22
  • Pátek, J. Vinařská abeceda. 1. vyd. Brno: Blok, 1995, 183s. ISBN: 80-7029-095-1
  • Kraus, V. a kol. Vinohradnictví: Kapitoly z dějinného vývoje na Moravě a v Čechách od minulosti do současnosti. 1. vyd. Brno: Blok, 1973, 297s.
  • Otáhal, J. Podnikatelské minimum pro vinohradníky a vinaře. 1. vyd. Praha: Orac, 2003, 70s. ISBN: 80-86199-92-4 (brož.).
  • Otáhal, J. Podnikatelské minimum pro vinohradníky a vinaře po vstupu do Evropské unie: [kapesní příručka]. 2. vyd. Praha: Orac, 2004, 95s. ISBN: 80-86199-79-7 (brož.).
  • Leeder, E. a kol. Klastry a jejich role při zvyšování konkurenceschopnosti MSP. Plzeň: Západočeská univerzita, 2004.
  • Skokan, K. Konkurenceschopnost, inovace a klastry v regionálním rozvoji. Ostrava: Repropis, 2004. 159 s. ISBN 80-7329-059-6.
  • Situační a výhledová zpráva: RÉVA VINNÁ A VÍNO. Praha: Ministerstvo zemědělství České republiky, 2004.
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše