Popis:
1.Úvod
Informační systém (IS)
Je to systém pro sběr, udržování, zpracování a poskytování informací a dat. Příkladem informačního systému může být telefonní seznam, kartotéka nebo účetnictví. Systém může být jak automatizovaný pomocí počítačů, tak ale IS chápeme i systém v papírové podobě.
2.Základní myšlenka projektu
V rámci této práce bychom chtěli poukázat strukturu a funkci IS mezinárodního podniku Andel`s Hotel Prague a to konkrétně v sektoru České Republiky.
3.1. Charakteristika Andel`s Hotel Prague
Andel’s hotel Prague je Designový čtyřhvězdičkový hotel, který nabízí stylové ubytování v blízkosti historického centra Prahy. Umístění hotelu vyhoví nárokům business klientely i turistů. Pro naši studii by bylo dobré nastínit vybavení hotelu a to jak elektronické, tak i ostatní, které je potřeba mít v systému a i když se to nezdá, tak jsou se systémem úzce spjati.
Zde jsem vybral ty, které nejvíce ovlivňují IS
· 239 prosvětlených pokojů a apartmánů/suites (4 junior suites, 5 senior suites)
· Konferenční prostory o rozloze 650 m²
· Wi-fi připojení na internet ve společných prostorách hotelu
· Individuálně nastavitelná klimatizace
· DVD/CD přehrávač na každém pokoji, Sat-TV
· Bezpečnostní schránka s elektrickou přípojkou k internetu
· Vysokorychlostní internetové připojení
· Fitness & Health Centre
· Hlídané podzemní parkoviště se 70 parkovacími místy
Za zmínku jistě stojí konferenční centrum, které nabízí 14 přizpůsobivých konferenčních místností s posuvnými stěnami, vybavené nejmodernější audiovizuální a multimediální technikou a je propojeno se všemi ostatními hotely v řetězci po celém světě a tvoří mezi sebou jednu velkou databázi, což má veliký vliv na IS hotelu a i na investice do IS.
Klíčová slova:
hotel
informační systém
řízení informatiky
elektronická dokumentace
databáze
Obsah:
- 1.Úvod
2.Základní myšlenka projektu
3.studie Andel`s Hotel Pratur
3.1. Charakteristika podniku
3.2.1.Řízení informatiky a její struktura
3.2.2.Využití elektronických dokumentů v řízení
3.3. Vypracovávání strategie IS a uživatelské využití
3.4.Technická podpora a dodavatelé
4.Závěr