Sedimentace - Výroba a jakost rostlinných produktů
«»
Popis:
Sedimentace je proces, při němž se rozdělují částice dle velikosti a hmotnosti v prostředí plynném nebo kapalném. Při přirozené sedimentaci se těžší částice vlivem gravitační přitažlivosti pohybují směrem dolů, tzv. ke dnu. Aby proces probíhal rychleji a účinněji, využívá se technologií cyklonů, odstředivek atd.
Využití sedimentace je velice široké v několika průmyslech- např. pivovarnictví, vinařství atd. Sedimentací se ve většině případů oddělují nechtěné součásti roztoků a směsí v mezivýrobě surovin.
Klíčová slova:
fyzikální vlastnosti
pivařství
vinařství
cukrovarnictví
škrobárenství
sedimentace
obilnářství
Obsah:
- 1 Abstrakt
2 Úvod
3 Sedimentace
3.1 Fyzikální vlastnosti
3.2 Využití sedimentace v průmyslu
3.2.1 Pivařství
3.2.2 Vinařství
3.2.3 Cukrovarnictví
3.2.4 Škrobárentství
3.2.5 Obilnářství
4 Závěr
5 Zdroje
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.