Popis:
Specifikace vejce:
Produkt, bez kterého si většina českých kuchyní nedokáže pečení, ale i vaření představit.
Vzniká ve vaječníku nosnice, a skládá se ze žloutku, bílku a skořápky. Kvalita je především ovlivněna složením krmné směsi, zdravotním stavem slepice a v neposlední řadě, vhodným prostředím, ve které slepice žije.
Obal:
Na obalu neboli krabičce zejména musíme sledovat datum minimální trvanlivosti. Dalším povinným údajem je množství a hmotnost vajec a zejména kódu třídírny a země odkud vejce pochází.
Kód na vejci:
Vedle údajů na obalu vajec je důležitý i kód na samotných vejcích, kterým musí každé vejce být označeno. Z kódu se snadno zjistí metoda chovu nosnic, země původu vejce a podle registračního čísla hospodářství (chovu) se dá identifikovat i producent vajec.
Klíčová slova:
specifikace
vejce
kritéria
výběr
dodavatelé
zvolení
důvod
Obsah:
- Specifikace vejce:
Kritéria výběru
Významní dodavatelé vajec v Moravskoslezském kraji
Zvolení a důvod vybrání vhodného dodavatele