Skripta z předmětu Technologie II
Popis:
1. ZÁKLADY STROJÍRENSKÉ METROLOGIE
Metrologie v obecném významu je vědní a technická disciplína, která se zabývá všemi poznatky a činnostmi týkajícími se měření. Cílem metrologie je zabezpečení jednotnosti a správnosti měření v celosvětovém měřítku. Metrologie zahrnuje veškeré aspekty jak teoretické, tak i praktické ve vztahu k měřením; bez ohledu na to, jaká je nejistota těchto měření a v jaké oblasti vědy nebo techniky se tato měření vyskytují.
Význam metrologie roste v souladu se zvyšujícími se požadavky na kvalitu, rozvoj vědy a techniky, zavádění nových technologií výroby, které vyžadují větší přesnost měření ve všech oblastech metrologie.
Strojírenská metrologie se zabývá stanovováním hodnot veličin důležitých pro sledování a zajištění kontroly kvality výrobků ve všech fázích výrobního procesu. Vzhledem k charakteru strojírenské výroby zde výrazně převažuje měření délek a rovinných úhlů.
Klíčová slova:
strojírenské metrologie
řezání
tvarování třísky
trvanlivost
teplota
obrobitelnost
řezné nástroje
Obsah:
- 1. Základy strojírenské metrologie -4-
1.1 Základní pojmy -4-
1.2 Základní měřící jednotky -5-
1.3 Chyby měření, jejich příčiny a členění -8-
1.4 Struktura povrchu -13-
1.5 Základní měřidla -17-
1.6 Měření úchylek tvaru a polohy -20-
2. Základy procesu řezání -23-
2.1 Obecné pojmy a terminologie -23-
2.2 Rozdělení metod obrábění -23-
2.3 Obrobek -25-
2.4 Řezný nástroj -25-
2.5 Pohyby při obrábění -27-
3. Geometrie obráběcích nástrojů -29-
3.1 Nástrojové roviny -29-
3.2 Pracovní roviny -30-
3.3 Nástrojové úhly -31-
3.4 Volba geometrických parametrů břitu -35-
4. Tvorba a tvarování třísky -37-
4.1 Fyzikální základy procesu řezání -37-
4.2 Plastická deformace při ortogonálním řezání -37-
4.3 Oblasti deformací -38-
4.4 Technologické charakteristiky třísek -39-
4.5 Tříska a objemový součinitel pěchování -41-
4.6 Nárůstek a jeho vliv na řezný proces -44-
5. Opotřebení řezných nástrojů -45-
5.1 Klasifikace typů opotřebení -46-
5.2 Experimentální měření opotřebení -53-
6. Trvanlivost, životnost a řezivost nástrojů -58-
6.1 Trvanlivost a životnost nástroje -58-
6.2 Řezivost nástroje -61-
7. Obrobitelnost materiálů -62-
7.1 Značení obrobitelnosti -63-
7.2 Zkoušky obrobitelnosti -65-
8. Teplo a teplota řezání -69-
8.1 Zdroje tepla a tepelná bilance -69-
8.2 Teplota řezání a její měření -71-
8.3 Měření termočlánky -72-
8.4 Měření pomocí termovize -82-
8.5 Měření pomocí teplotních indikátorů -82-
9. Řezné prostředí -84-
9.1 Technologické požadavky na řezná média -84-
9.2 Řezné kapaliny -85-
9.3 Přívod řezné kapaliny do místa řezu -87-
9.4 Plynné řezné prostředí -89-
10. Materiály řezných nástrojů -90-
10.1 Rozdělení řezných materiálů dle iso -91-
10.2 Nástrojové oceli -92-
10.3 Slinuté karbidy -94-
10.4 Řezná keramika -97-
10.5 Cermety -103-
10.6 Syntetické velmi tvrdé materiály -105-
11. Výrobní postupy -106-
11.1 Technologický postup a jeho členění -106-
11.2 Volba základen -108-
11.3 Sled operací -109-
11.4 Zásady pro vypracování technologického postupu -109-
11.5 Technologičnost konstrukce výrobku -110-
12. Montáž -112-
12.1 Členění montážního procesu -113-
12.2 Druhy montáže -113-
12.3 Analýza rozměrových řetězců -116-
12.4 Metody montáže -119-
12.5 Přesnost výroby a její vliv na náklady montáže -122-
13. Použitá a doporučená literatura
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.