Geografie cestovního ruchu - Thajsko - Khao Lak
Seminární práce11 s. / 1. roč. / doc
1. ThajskoThajsko se nachází ve střední části poloostrova Zadní Indie a zasahuje též na Malajský poloostrov. Severní část thajského území je hornatá, s nejvyšším vrcholem Doi Inthanon o 2 576 m n. m. Směrem k jihu z této oblasti vybíhají dvě horská pásma, vyšší podél hranice s Myanmarem a dále na Malajský poloostrov, nižší jako pohoří Phetchabun ve střední části země. Mezi oběma pásmy se nachází ústřední rovina s dolní částí povodí řeky Čao Phraja. Na východ od pohoří Phetchabun se táhne Khorats...
|
|
2,9 |
0x |
|
Základní činnosti podniku a pojmy k vyjádření a měření jeho efektivního hospodaření
Skripta94 s. / 1. roč. / doc
I. PODSTATA REPRODUKČNÍHO PROCESUV transformačním (jehož součástí je proces výrobní) procesu podniku se mění účelově vstupy na výstupy a v jejich vzájemném vztahu se odráží efektivnost, s jakou probíhá reprodukční proces podniku. Nositelem efektivnosti je tedy reprodukční proces a jeho jednotlivé části.Z vymezení podnikatelské činnosti a jejího fungování vyplývá, že úspěšná podnikatelská činnost musí být nepřetržitým, permanentním a stále se opakujícím procesem. To vyžaduje její neustálé cyklick...
|
|
0,9 |
0x |
|
Destinační management a marketing, spolupráce soukromého a veřejného sektoru
Skripta52 s. / 1. roč. / pdf
1. Základní pojmy marketingu služeb a cestovního ruchu1.1. Co je marketingMarketing se zabývá vztahy mezi kupujícími a prodávajícím a činnostmi, které mají tyto vztahy dovést k uspokojivému závěru. Na rozdíl od ekonomiky, která se zabývá nabídkou a poptávkou, marketing vychází z myšlenky, že ústředním zájmem všech lidí pracujících v organizaci je zákazník.Zákazník je centrem pozornosti firmyZákazník je manipulován, aby kupoval za použití jakýchkoliv legálních i jiných prostředkůPhilip Kotler (19...
|
|
0,6 |
0x |
|
Státnicové otázky z bakalářského oboru - Muzeologie
Státnicové otázky390 s. / 3. roč. / doc
OKRUHY STÁTNÍ ZÁVĚREČNÉ ZKOUŠKY BAKALÁŘSKÉ MUZEOLOGIE 1. a) Muzeální a muzejní fenomén b) Vymezení a obsah pojmu informace, data, informační systém a informační technologie, klasifikace systémů. Klasifikace a ochrana životního prostředí, přístupy k ochraně životního prostředí, biotické a abiotické složky životního prostředí c) Etické principy muzejní konzervace, průzkum díla, konzervátorská dokumentace, preventivní konzervace d) Hmotná kultura epochy helénismu 2. a) Vydělování muzeologie - refle...
|
|
5,0 |
4x |
|
Vypracované zkouškové okruhy ze státnicím - Multimediální techniky
Státnicové otázky100 s. / 3. roč. / rar
MMT 1. Myšlení obrazemHistorie fotografieProjekce obrazů na plochu je známá již po staletí. Tzv. camera obscura a camera lucida byly umělci využívány již v 16. století. Tyto jednoduché přístroje ovšem zachycenýobraz neuměly nijak ustálit, pouze promítaly objekty před nimi. Camera obscura doslova přeloženo znamená „temná místnost“.Vynález černobílé fotografieZa první chemickou fotografii je považován snímek, který zhotovil roku 1826 francouzský vynálezce Nicéphore Niépce na vyleštěnou cínovou des...
|
|
27,4 |
3x |
|
Vypracované zkouškové okruhy ze státnicím - Aplikovaná fyzika
Státnicové otázky200 s. / 3. roč. / rar
1. Základy elektřiny a magnetismuElektrostatické pole a elektrický náboj• projevuje se například při tření drobných suchých předmětů• elementární částice každého tělesa jsou elektricky neutrální, při tření se naruší jejich neutrální stav a elektrony přejdou z jednoho tělesa do druhého, takže je jedno nabito kladně a druhé záporně• elektrické náboje jsou vázány na hmotné částice• elementární částice (proton, neutron, pozitron...) jsou vlastností hmotných částic (stejně jako jejich hmotnost)• nejm...
|
|
25,4 |
2x |
|
Vypracované zkouškové otázky z Účetnictví
Vypracované otázky34 s. / 1. roč. / docx
1) Podstata, význam a funkce účetnictvíÚkolem účetnictví je číselné zachycení hospodářského děníHospodářské operace zaznamenáváme úplně, nepřetržitě a soustavněÚčetní jednotky účtují: pohyb majetku a jiná aktiva, závazky a jiná pasiva, náklady, výnosy, příjmy, výdaje a výsledek hospodařeníPředmět záznamů: Časové hledisko - hospodářské operace zachycujeme za určité časového období a v peněžních jednotkáchÚčetní doklady musí být na základě písemného záznamuÚlohou účetnictví je poskytovat informace...
|
|
0,1 |
6x |
|
Geografie cestovního ruchu - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Seminární práce16 s. / 3. roč. / doc
HistoriePo stažení Římanů r. 409 vpadly do země v rámci stěhování národů barbarské kmeny Anglů (po nich má země jméno), Sasů a Jutů. Na dalších 5 století tak Anglosasové zatlačili původní Brity na sever a západ země a na bohatém jihu položili základy anglického jazyka a anglické křesťanské církve. Anglosasové museli v 9. a 10. století čelit vpádům dánských Vikingů. V r. 1066 podnikl poslední velkou invazi do Anglie normanský vévoda Vilém, který svrhl krále Harolda. Vyvrcholením tohoto tažení byl...
|
|
1,3 |
0x |
|
Vypracované okruhy k zápočtu - Ubytovací služby
Vypracované otázky12 s. / 2. roč. / doc
1. Vývoj hotelnictví a jeho význam pro cestovní ruch= hotelnictví vyjadřuje podnik poskytující přechodné ubytování lidem zdržujícím se mimo domov, který nabízí většinou také stravování a občerstvení.= Touha poznávat nové kraje, neustále zvětšovat své impérium či pouhá snaha o zajištění obživy pro svoji rodinu, to a mnohé jiné byly důvody, proč lidé již ve středověku začali cestovat. První zmínky o cestovatelích pocházejí z roku 2000 př. n. l. v Mezopotámii. Prvním vzdělaným cestovatelem, který p...
|
|
0,1 |
2x |
|
Přednášky z předmětu Organizace a řízení turismu
Přednášky40 s. / 1. roč. / rar
1 Řízení cestovního ruchu v České republice1.1. Řízení v podmínkách globalizaceEkonomický a sociální rozvoj na přelomu tisíciletí je charakterizován rostoucí globalizací. V procesu globalizace veškeré ekonomické činnosti, provázené tvrdým konkurenčním bojem mohou obstát pouze silné, na trh orientované, systémově řízené jednotky. Cestovní ruch na přelomu tisíciletí není od těchto trendů ušetřen: - liberalizace letecké dopravy, - celosvětový přebytek letových, hotelových a lůžkových kapacit, - vzn...
|
|
32,9 |
1x |
|
Poznámky z lokality Jižní Evropa a Východní Evropa
Poznámky78 s. / 2. roč. / docx
Nástupnické země bývalé JugoslávieJugoslávie se po 2.světové válce rozhodla jít „svou“ cestou a nepoddat se sovětskému diktátu. Země s ohledem na počáteční diskriminaci ze strany východního bloku navázala částečné kontakty se západoevropskými zeměmi. Tato skutečnost přispěla k rozvoji mezinárodního cestovního ruchu, a to nejen díky horským oblastem, ale také díky přímořskému pobřeží a kulturně historickým památkám. Vývoj země byl také dán postupem jejího čelního představitele, kterým byl prezide...
|
|
0,2 |
0x |
|
Geografie cestovního ruchu - Metéory
Seminární práce11 s. / 1. roč. / docx
Vznik a HistorieSkály v Meteorách tvoří pískovce a slepence ( vodou vyhlazené oblázky a zrnka písku spojená přírodním tmelem). Skály vznikly asi před 60 milióny let ze sedimentů dna moře, jež kdysi pokrývalo Thessalii. Pohyby zemské kůry dno vyzdvihly. Nakonec vlivem živlů zůstaly z pískovcové plošiny jen jednotlivé skalní pilíře.Kláštery v Řecku stojí na vrcholcích hor, které se tyčí do výšky nad řekou Piniós. Metéora znamená vznášející se ve vzduchu, a když nad horami visí ranní mlha, kláštery...
|
|
1,0 |
0x |
|
Vypracované okruhy z Mikroekonomie
Vypracované otázky41 s. / 1. roč. / doc
EKONOMIE A JEJÍ PŘEDMĚT. POZITIVNÍ A NORMATIVNÍ EKONOMIE. METODY ZKOUMÁNÍ A EKONOMICKÉ ZÁKONY.Ekonomická teorie = teorie, která zkoumá ekonomiku (= národní hospodářství) a její mechanismus na obecné úrovníEkonomie = teorie ekonomického rozhodování, tzn. volby alternativ ekonomických subjektů s cílem dosáhnou maximalizace výhody (výnosu) při nejmenší ztrátě (nákladu, oběti)Dělení ekonomie:1. mikroekonomie a makroekonomie» mikroekonomie- zkoumá chování tržních subjektů, jak se rozhodují a jaké jso...
|
|
0,8 |
0x |
|
Všechny podstatné události českých dějin
Studijní materiál29 s. / 3. roč. / doc
Vše podstatné z českých dějin Česká republika se z historického pohledu skládá ze tří částí, z Čech, Moravy a části Slezska, nazývaných souhrnně české země. Tato území spolu existovala již od středověku v rámci jednoho státu, respektive soustátí a přetrvala tak dlouhá staletí. Geograficky se teritorium Čech na jedné straně a Moravy s částí Slezska na straně druhé od sebe poměrně značně liší. Čechy obklopují pohoří, jejichž původ sahá do prvohor - Šumava, Krušné hory, Lužické hory, Jizerské hory,...
|
|
0,2 |
0x |
|
Hospodářské výpočty v gastronomii
Skripta29 s. / 2. roč. / pdf
1. Hodnocení úrovně výživyTo, že člověk musí zdravě jíst, aby byl odolný vůči chorobám, zajistil si celkovou práceschopnost, výkonnost a délku života už-víme z předmětu Potraviny a výživa. Z tohoto předmětu také víme, že odborníci z oblasti výživy nejsou se současným stavem úrovně výživy obyvatelstva spokojeni - respektive se strukturou a množstvím konzumované stravy.Nato jak jsme na tom s výživou mi sami, by nám měla odpovědět tato kapitola. Jinými slovy naučíme se hodnotit vlastní jídelníček, ...
|
|
0,9 |
6x |
|
Gastronomie v lázeňském provozu
Seminární práce60 s. / - roč. / doc
1 Postavení společného stravování a hotelnictvíVývoj hotelnictví, jeho charakteristika, význam, členění společného stravování na komerční a institucionální formu,jejich rysy, charakteristika způsobu zajišťování a základní funkce - ohlédnutí se za minulostí k pochopení budoucnostiS rostoucí pracovní zátěž, stresem a zvyšujícím se časovým nárokům v běžném pracovním životě jedince, stoupají i jeho nároky na kvalitně strávený volný čas. Z toho jednoznačně vyplývá i požadavek současného zákazníka na ...
|
|
0,3 |
0x |
|
Vše podstatné z českých dějin
Poznámky34 s. / 2. roč. / doc
Vše podstatné z českých dějin Česká republika se z historického pohledu skládá ze tří částí, z Čech, Moravy a části Slezska, nazývaných souhrnně české země. Tato území spolu existovala již od středověku v rámci jednoho státu, respektive soustátí a přetrvala tak dlouhá staletí. Geograficky se teritorium Čech na jedné straně a Moravy s částí Slezska na straně druhé od sebe poměrně značně liší. Čechy obklopují pohoří, jejichž původ sahá do prvohor - Šumava, Krušné hory, Lužické hory, Jizerské hory,...
|
|
0,2 |
0x |
|
Vypracované otázky z Dějepisu
Vypracované otázky75 s. / 2. roč. / rar
1. Pravěký vývoj lidstvaCo je pravěk- nejstarší a nejdelší období lidských dějin - začíná 2-3 mil. let (vznik člověka) a končí 3 tis.let př.n.l. (vznik písma)- je předmětem studia prehistorie, pomocná věda je archeologie- velmi obtížné datování nálezů (radioaktivní uhlík C 14, letokruhy dřeva)Vznik a vývoj člověka- vznik před 2 až 3 miliony let (rozhraní mezi třetihorami a čtvrtohorami)- antropogeneze = vývoj člověka z primátů - od konce třetihor, vliv biologických a civilizačních faktorů - velm...
|
|
0,3 |
3x |
|
Přednášky - Dějiny Českých zemí
Přednášky21 s. / 1. roč. / docx
Pravěk• Nejstarší pozůstatky 700 000 - 600 000 př. N. l.• „lovci mamutů“, zejména z moravských lokalit Předmostí u Přerova, Pavlov a Dolní Věstonice z časů před 26 000 - 22 000 lety• 3. - 1. století př. n. let. obýval české teritorium keltský kmen Bójů, zvaný též Bohémi. Podle nich se dostalo naší zemi latinského pojmenování Bohemia• Unětická kultura atd • Neolit-germánské kmeny• -keltské obyvatelstvo-vytlačeno germány v závislosti se stěhováním národů (opidum Závist u Zbraslavi), začínají zde d...
|
|
0,7 |
0x |
|
Finanční účetnictví podnikatelů - Účtovní třídy
Poznámky8 s. / 2. roč. / doc
ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 - DLOUHODOBÝ MAJETEK - 021, 022, 031, 042, 081, 0821) Pořízení dlouhodobého hmotného majetkua) nákupem1. FP za předmět 042, 343/3212. Přepravné placené hotově (FP) 042, 343/211 (042, 343/321)3. Zápis o uvedení do užívání 021/042 nebo 022/042 nebo 031/0424. VBÚ na zaplacení FP 321/221b) vlastní výrobou1. Zhotovení předmětu 042/6242. Zápis o uvedení do užívání 021/042 nebo 022/042 2) Odepisování DHM 1. roční odpisy 551/081 nebo 551/0823) Vyřazování DHMa) z důvodu opotřebení (Zápis o...
|
|
0,1 |
0x |
|
Skripta k Účetnictví II
Skripta86 s. / 2. roč. / doc
1 Zúčtovací vztahyBěhem své hospodářské činnosti navazuje účetní jednotka dlužnické a věřitelské vztahy, a to s jinými firmami a dalšími institucemi (SZP, FÚ, zaměstnanci, společníci apod.). Pohledávky a závazky vznikající z těchto vztahů se evidují ve 3. účtové třídě na účtech pohledávek (účty aktivní) a na účtech závazků (účty pasivní). U zúčtovacích vztahů většinou platí zásada zákazu kompenzace, zejména v oblasti oddělené evidence pohledávek a závazků z obchodního styku, z vlastnických vztah...
|
|
4,5 |
0x |
|
Makroekonomie - Agregátní nabídka a poptávka, Ekonomický cyklus
Poznámky11 s. / 2. roč. / doc
Agregátní nabídka a poptávka1. Charakteristika, kvantitativní a finanční vyjádření a kvantifikace agregátní nabídky2. Dlouhodobá a krátkodobá agregátní nabídka, potenciální produkt3. Křivka agregátní nabídky, poloha a faktory ovlivňující její polohu, koncepty křivky AS4. Křivka agregátní poptávky, poloha a faktory ovlivňující její polohu5. Makroekonomická rovnováha, recesní a inflační mezera, produkční schopnost ekonomiky1.- AS, představuje celkové množství produkce, které firmy nabízejí při dan...
|
|
1,5 |
2x |
|
Dějiny evropského hospodářství 20. století
Přednášky43 s. / - roč. / doc
1. přednáška Počátky moderní industriální společnosti Průběh a důsledky průmyslové revoluce Postupný rozklad tradiční zemědělské společnosti - v době vrcholného středověku došlo postupně k rozšíření směny zboží - vzrostl význam peněz - rostla důležitost měst jako center obchodu (sev. Itálie) - zámořské objevy - už od 15. století - Kolombus - důsledky zámořských objevů položení základů světového obchodu příliv nových druhů plodin a zvířatpříliv drahých kovů - zvýšení cen (tzv. cenová revoluce - n...
|
|
0,4 |
1x |
|
Skripta k Účetnictví I
Skripta103 s. / 1. roč. / doc
1 Účetnictví a jeho právní úpravaNa účetnictví lze nahlížet z různých hledisek, kterým pak odpovídá vymezení pojmu a definování předmětu účetnictví. Mezi základní definice vymezující předmět účetnictví patří zejména tyto:• účetnictví je činnost vedoucí ke zjištění stavu a změn struktury a výše majetku, jeho zdrojů a výsledku hospodaření,• účetnictví představuje písemný záznam informací o hromadných hospodářských jevech účetní jednotky v peněžních jednotkách,• účetnictví je nástroj pro sledování ...
|
|
4,8 |
4x |
|
Veřejné zdravotnictví
Skripta226 s. / 2. roč. / pdf
Modul Veřejné zdravotnictví je určen studentům studijního programu ošetřovatelství obor Všeobecná sestra. Prezentovanou formou vzdělávání umožňuje orientovat se a pochopit aktuální problematiku organizace zdravotnictví v ČR, úlohu primární, sekundární a terciární zdravotní péče. Seznamuje s progresivním vývojem v této oblasti v rámci Evropy a vznikem řady nových služeb, včetně způsobu jejich úhrad, které zajišťují její dostupnost pro jednotlivce, rodiny a komunitu. Vymezuje primární péči jako „p...
|
|
4,5 |
4x |
|
Vliv hotelnictví a cestovního ruchu na životní prostředí
Poznámky6 s. / 2. roč. / doc
Vliv hotelnictví a cestovního ruchu na životní prostředí Enviromentální problémy 20 století. Z celé řady environmentálních problémů se, dle mého názoru, dotýkám ve své práci těch nejvýznamnějších a nejpalčivějších. Enviromentálním problémem je jakákoliv změna stavu fyzického prostředí, kterou s sebou přináší cílené i necílené necitlivé zásahy veškerého lidského konání.Populační růst způsobil problémy s výživou obyvatel především v zaostalých zemích střední, východní a západní Afriky. Smrt způsob...
|
|
0,1 |
0x |
|
Učební text - Pivo
Seminární práce22 s. / 1. roč. / doc
PIVOPráce s textem Učební text slouží k výuce předmětu Nápojová kultura. K úspěšnému ukončení předmětu je nutno nastudovat především výrobu piva a členění dle zákona. Pro praxi je vhodné se seznámit s textem Pivo v restauračním provozu a zákony. Úkolem pro samostudium je zjištění značek českých piv v následujícím pořadí a počtech. Pivo výčepní 10 druhů, ležák 10 druhů, pivní speciály 10 druhů. Definice pojmu Pivo jest důležitou pochutinou i potravinou, pro člověka tělesně pracujícího s mírou uží...
|
|
0,2 |
0x |
|
Management, organizační uspořádání hotelu
Poznámky8 s. / 1. roč. / doc
V hotelu rozlišujeme následující úseky:- správní úsek hotelu (řízení činnosti hotelu a jeho jednotlivých částí),- technický úsek hotelu- ubytovací středisko hotelu (část příjmu a část lůžková),- stravovací středisko hotelu ( výrobní a skladová část, odbytová část),- doplňkové služby hotelu - v závislosti na třídě a velikosti hotelu (směnárenské služby, praní a čištění oděvů, pronájem bezpečnostních skřínek, relaxační centra, kadeřnictví, kosmetika aj.).Vrcholový management hotelu Top managemente...
|
|
0,1 |
6x |
|
Geografie cestovního ruchu - Nizozemsko a Lucembursko
Seminární práce9 s. / 1. roč. / doc
HistorieDějiny Nizozemska, Belgie a Lucemburska jsou navzájem poměrně úzce propojeny. V historii byla řada pokusů spojit tato území v jeden celek (v anglosaské literatuře se celá oblast označuje jako Nizozemí. Původně na území dnešního Nizozemska sídlily germánské a keltské kmeny, které však byly napadány římskými legiemi. Římská okupace byla nakonec uzavřena vzestupem moci germánských Franků na počátku 5. století. Frankové vytvořili království na území mezi Rýnem a Loirou, které postupně rozšíř...
|
|
1,9 |
0x |
|
Prognóza nákladů, výnosů a zisku odbytového střediska
Studijní materiál7 s. / 2. roč. / doc
Při realizaci nového podniku musí manažer vždy zvážit, jaké investice do podniku vloží a správně rozlišit co je investicí a co nákladem fixním a co variabilním. Na mysli musí pochopitelně mít ziskovost podniku a návratnost investic. Ještě těžší je odhadnout výši tržeb. 1. Vycházíme z těchto předpokladů výše tržeb: a) obvyklé v daném gastronomickém zařízení,b) v daném regionu, v dané lokalitěc) ve vztahu k sortimentní nabídce a její skladběd) v daném čase. 2. Můžeme použít i ukazatelů jako jsou o...
|
|
0,1 |
0x |
|
Makroekonomie - Nezaměstnanost a Phillipsova křivka
Prezentace13 s. / 2. roč. / pdf
Model dynamiky zaměstnanosti a nezaměstnanostiPoptávka po práciNabídka práceRovnováha na trhu práceKlasický modelKeynesovský modelKrátkodobá phillipsova křivka.........
|
|
0,1 |
0x |
|
Agregátní nabídka a agregátní poptávka
Prezentace13 s. / 2. roč. / pdf
Křivka agregátní nabídkyPosun křivky agregátní nabídkyKřivka agregátní nabídky v klasickém modeluKřivka agregátní nabídky v keynesovském modeluKřivka agregátní nabídky v neokeynesovském modeluKřivka agregátní poptávkyPosun křivky agregátní poptávkyMakroekonomická rovnováhaRecesní mezeraINflační mezeraZvýšení produkční schopnosti ekonomiky
|
|
0,1 |
0x |
|
Cestovní ruch - Jídelní a nápojové lístky
Poznámky9 s. / 2. roč. / docx
Gastronomická pravidla jsou shrnutím mezinárodních poznatků a zkušeností z oblasti stravování, sestavování jídelních a nápojových lístků, pořádání slavnostních hostin a technologie přípravy pokrmů. Moderní gastronomie respektuje pravidla moderní výživy, především z hlediska energetické a biologické hodnoty podávaných pokrmů a nápojů. Dvě základní oblasti použití gastronomických pravidel v praxi jsou sestavování jídelních a nápojových lístků a slavnostních menu.Jídelní lístek je seznam nabízených...
|
|
0,1 |
0x |
|
Poznámky z témata Základy hospodářské politiky
Poznámky3 s. / 2. roč. / docx
Pojetí hosp. politiky• Způsob, forma chování státu při realizaci základních ekonomických cílů společnosti• Zkoumá a vysvětluje ekonomické aspekty rozhodnutí subjektu a jejich vliv na ekonomický rozvoj• Zkoumá možnosti, nástroje, politické a společenské podmínky, předpoklady a postupy realizace hospodářskopolitických opatření v hosp. praxiPředmět hosp. politiky• Souhrn hosp. politických a společenských vztahů souvisejících s vývojem hosp. daného státu• Ve vztahu k ekonomice• Analyzuje vývojové tr...
|
|
0,2 |
0x |
|
Geografie cestovního ruchu - Norsko, Švédsko, Finsko
Seminární práce10 s. / 1. roč. / doc
NORSKO - StravováníNorsko nepatří mezi státy se specifickou a vyhlášenou kuchyní. Snídaně se obvykle skládá z chleba, marmelády, typicky norských sýrů. Nejtypičtějším norským jídlem jsou rybí karbenátky (fiskeboller nebo feskekeker) nebo sekaná s kyselým zelím. Často se konzumuje také losos nebo mořský pstruh (nejčastěji marinovaný, vařený nebo uzený). Spropitné je většinou zahrnuto do účtu, je-li však obsluha na velmi dobré úrovni, je možné přidat ještě 5 - 10 %. Stravování v Norsku je drahou z...
|
|
1,5 |
2x |
|
Aktuální stav hotelového podnikání
Poznámky6 s. / 1. roč. / doc
V hotelnictví lze v současné době rozeznávat několik způsobů provozování hotelů: 1. Nezávislý hotelHotel nebo hotely, které jsou provozovány nezávisle na jiném hotelovém subjektu. Tento stav má vliv na know-how, marketing a rezervace, které nejsou zajišťovány žádným globálním distribučním systémem.2. Rezervační systémHotel nebo hotely, které za (zpravidla) roční členský poplatek využívají výhod celosvětového rezervačního systému. Kromě členského poplatku hradí určitou částku za každou rezervaci....
|
|
0,1 |
0x |
|
Podmínky pro podnikání v pohostinství
Poznámky5 s. / 2. roč. / doc
Živnostenský zákon č.455/1991 Sb. Vymezuje hostinskou činnost jako ohlašovací živnost, která spočívá v přípravě a prodeji pokrmů a nápojů k bezprostřední spotřebě v provozovně, v níž jsou prodávány. V omezeném rozsahu, tak aby byla zachována povaha živnosti, je oprávněn podnikatel provádět tzv. doplňkový prodej. Týká se nápojů přes ulici, tabákových výrobků, provozování her, půjčování časopisů, prodeje hygienických potřeb atd. Živnostenské oprávnění se nevztahuje například na prodej nápojů pomoc...
|
|
0,1 |
3x |
|
Cestovní ruch - Lázně Teplice
Projekt17 s. / 2. roč. / doc
Teplice ( dříve Teplitz-Schönau ) jsou lázeňské statutární město v Ústeckém kraji. Leží 15 km západně od Ústí nad Labem v široké kotlině mezi Krušnými horami a Českým středohořím. Teplice mají přes 50 tisíc obyvatel a jsou známé jako lázeňské město i svým fotbalovým klubem FK Teplice.Lázně a lázeňské domy V Teplicích se léčí v prvé řadě kardiovaskulární choroby, dále pak problémy spojené s onkologickými onemocněními (obor vnitřního lékařství, který se zabývá prevencí, diagnostikou a nechirurgic...
|
|
1,4 |
0x |
|
Geografie cestovního ruchu - projekt o Francii
Projekt13 s. / 3. roč. / doc
Francouzská kuchyněBohatá a rozmanitá kuchyně je považována za jeden z největších pokladů Francie. Francouzi jsou považováni za gurmány. Jídlu věnují patřičnou pozornost, u jídla zásadně sedí, rádi jedí s rodinou nebo přáteli, o jídle rádi mluví. Co je však velmi důležité - nepřejídají se. Neřeší příliš výběr „light“, konzumují vše, ale v malém množství. Proto se na jejich postavách příliš nepodepisuje fakt večeří včetně dezertu, a to jak sladkého (moučník, jogurt, pudink), tak i slaného (sýr). ...
|
|
16,0 |
0x |
|
Kontrolní orgány (státní) - vnější kontrola
Studijní materiál6 s. / 1. roč. / doc
Kontrolní orgány (státní) - vnější kontrola1. Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) Je nezávislý kontrolní orgán České republiky, jehož postavení, působnost, organizační strukturu a činnost upravuje zákon o Nejvyšším kontrolním úřadu.Oprávnění:Vykonává kontrolu hospodaření se státním majetkem a finančními prostředky vybíranými na základě zákona ve prospěch právnických osob s výjimkou prostředků vybíraných obcemi v jejich samostatné působnosti, hospodaření s prostředky poskytnutými České republice ze zah...
|
|
0,1 |
1x |
|