Státnicové materiály k okruhu Technologie a hygiena potravin rostlinného původu
Popis:
Čaj
• listy stálezeleného keře čajovníku
• čajovník čínský, čajovník assámský, na plantážích - šlechtěné hybridní odrůdy
• pěstování - keře uspořádané v řadách, přiřezávání do výšky asi 1 m, sběr lístků začíná ve 3 letech, trvá 30 - 100 let
Pěstování
• v monzunovém klimatu v subtropickém a tropickém pásu, od hladiny moře po výšky 2500 m (kvalitnější - vyšší polohy), vyžaduje značnou vlhkost
Zpracování
• Sběr lístků - několikrát do roka
- převážně ručně -odštipováním prsty, pomocí nůžek, v Japonsku - speciální střihací kombajny
- sklízí se mladé koncové výhonky - tips (nerozvinutý koncový lístek) a 2 - 5 lístků
Klíčová slova:
čaj
káva
kávoviny
výroba pečiva
luštěniny
hřebíček
skořice
vanilka
ovoce
zelenina
Obsah:
- 1. čaj
2. Kava
2. kávoviny
3. kakao,cukrarske vyrobky,cokolada
5. VYROBA PIVA
6. vino-vyroba1
6.a) Klasifikace francouzskych vin,spanelska vina
6.b) Technologie vyroby vina-madarske,slovenske
6.c) Technologie vyroby vina-potrugalske
6.d) vyr[1][1].vina-sherry
6.e) vyr[1][1].vina-tokajske
6.f) Vyroba vina-portske-upr
7. cv. 2 CEREALNI_TECHNOLOGIE_study[1]
8. 3497_4_GHP_chleba
8. chleb05
8. VYROBA PECIVA
9. Lusteniny a jejich vyznam ve vyzive cloveka
9. Lusteniny_a_jejich_vyznam_ve_vyzive_cloveka
9. obrazek_lust.3
9. obrazek_lust.4
9. obrazek_lušt.
9. obrazky luštěniny 2
9. obrazky luštěniny
10. olejniny
11. Tech.tukuII
12. 3463_4_GMP_GHP_cukr
12. cukr_studijni_material
13. CUKRovinky07
13. Technologie_cukrovinek_study[1]
14. hrebicek
14. Jalovec
14. kardamom
14. karii koreni
14. Koreni-uvod
14. musk.orech a kvet
14. nove koreni
14. pepr1
14. Provensalske
14. S a f r a n
14. sezam
14. skorice
14. vanilka
15. ovoce-zelenina
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.