Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Vypracované otázky ze státnicového okruhu Ekonomika

«»
Přípona
.rar
Typ
státnicové otázky
Stažené
1 x
Velikost
0,6 MB
Jazyk
český
ID projektu
11840
Poslední úprava
03.04.2018
Zobrazeno
1 421 x
Autor:
royal.cut
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. Základní pojmy - mikroekonomie a makroekonomie, koloběh statků a peněz v ekonomice, dělba práce, trh, průměrné a mezní veličiny, cena, užitek, externality.
Ekonomika - celek (provozu, podniku...)
- soubor praktických nástrojů a dovedností, které využívají základů ekonomie k řízení .
Ekonomie - věda, která zkoumá jak různé společnosti využívají vstupy (vzácné zdroje) k přeměně na výstupy, ty pak rozdělují mezi různé skupiny.
Vstupy:
• práce, půda, kapitál
• obnovitelné, neobnovitelné
• hmotné, nehmotné

Mikroekonomie
- analyzuje chování jednotlivých subjektů: domácností, firmy, stát…
Makroekonomie
- zkoumá celé hospodářství jako celek
- dívá se na ekonomiku z pohledu státu (hospodářská politika)
- týká se to nezaměstnanosti, mezinárodního obchodu, kurzu měn, daně, státního rozpočtu

Ekonomické modely - zobrazují vztahy mezi ekonomickými proměnnými
- grafické , verbální a matematické
Nástroje ekonomiky - analýza, pozorování, statistika, experimenty

Klíčová slova:

konkurence

výkonnost ekonomiky

monetární politika

řízení zásob

hmotné investice

organizace podniku



Obsah:
  • 1. Základní pojmy
    2. Trh a konkurence
    3. Výkonnost ekonomiky
    3.a Výkonnost ekonomiky
    4. Hospodářská politika a hospodářský cyklus
    4.a Hospodářská politika a hospodářský cyklus
    4.b Mezinarodni obchod
    5. Monetární politika
    5.a Fiskální politika
    6. Základy marketingu
    7. Marketingový mix
    8. Vymezení podniku
    9. Vztah finančních a hmotných toků v podnikání
    10. Provozně - ekonomické hodnocení podniku
    11. Finanční řízení podniku
    12. Řízení zásob
    13. Hmotné investice
    14. Strategie podniku
    15. Základní principy řízení podniku
    16. Manažerské činnosti
    17. Organizace podniku
    18. Lidské zdroje
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše