Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Vypracované státnicové otázky Technologie a hygiena potravin živočišného původu - okruh Maso

«»
Přípona
.rar
Typ
státnicové otázky
Stažené
0 x
Velikost
10,8 MB
Jazyk
český
ID projektu
8869
Poslední úprava
17.10.2016
Zobrazeno
616 x
Autor:
katerina.loumova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1. DRUHY JATEČNÝCH ZVÍŘAT

Druhy jatečných zvířat:
» hospodářská zvířata: - zvířata využívána k chovu, výkrmu, práci a jiným hosp. účelům
- skot, prasata, ovce, kozy, koně, osli a jejich kříženci, hrabavá a vodní drůbež, králíci, kožešinová zvířata, zvěř a jiná zvířata ve farmovém chovu, ryby a včely
» jatečná zvířata: - hospodářská zvířata, která jsou určena k porážce a jatečnímu zpracování a jejichž maso je určeno k lidské výživě
velká JZ: - skot, telata, prasata, ovce, kozy, koně osli a jejich kříženci, hříbata, běžci,
srstnatá zvěř spárkatá chovaná ve farmovém chovu
malá JZ: - selata, jehňata, kůzlata, drůbež, králíci, pernatá zvěř, zajíci, divocí králíci
chované ve farmovém chovu
jiná zvířata, jejichž maso je určeno k výživě lidí
Plemena skotu: - základní užitkové typy: - masný, kombinovaný, mléčný
» masný typ: - nejvhodnější zdroj masa
- dobrá konverze živin, vysoké přírůstky
- výborná výtěžnost, vysoká kvalita masa

Klíčová slova:

jatečné zvířata

chlazení

pitná voda

odpadní voda

zvěřina

drůbež



Obsah:
  • 1. druhy jat. zvířat
    2. přeprava JZ
    3. klasifikace
    4, 5. Porážka skotu, prasat
    6. Vedlejší jatečné suroviny
    7. bourání vepřového masa
    8. zrání masa
    9. Chlazení masa.doc
    10. Složení a vlastnosti masa
    11. suroviny pro masnou výrobu
    12., 20., 24. obaly a balení MV
    13. Plnění a dělení MV
    14., 15. Tepelné opracování a uzení
    16., 17. trvanlivé MV
    18. masné konzervy a polokonzervy
    19. Výroba vařených MV
    21. Hygienické požadavky
    22. Pitná voda
    23. Odpadní vody
    25. Sanitacee potr. provozů
    26. Technologie porážení drůbeže
    27. zpracování vajec
    28., 29. zvěřina,drůbež
    30. Zpracování živ. tuků
    Soleni_masa
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše