Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Vypracované státnicové otázky Technologie a hygiena potravin živočišného původu - okruh Rostliny

«»
Přípona
.rar
Typ
státnicové otázky
Stažené
1 x
Velikost
7,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
8873
Poslední úprava
17.10.2016
Zobrazeno
524 x
Autor:
katerina.loumova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
TECHNOLOGIE A HYGIENA POTRAVIN ROSTL. PŮVODU
VÝZNAM VE VÝŽIVĚ ČLOVĚKA, DRUHY; OVOCE A ZELENINA


» Význam rostl. potravin ve výživě člověka:
- potravinová pyramida:
- obsahují spoustu biologicky aktivních látek - velký vliv na zdraví člověka
… vitamíny, minerály

» Druhy potravin rostl. původu:
a) dle způsobu výroby: - velko- / malovýroba
b) dle stupně zpracování: - tepelné ošetření, polotovary, hotové pokrmy..
c) dle botanického původu: - obiloviny; pseudocereálie; olejniny; luskoviny; okopaniny; chmel;
houby; sinice a řasy; léčivé, aromatické a kořeninové rostliny;
zahradnické produkty a lesní plody
+ výrobky z nich

» OVOCE:

• legislativa:
o Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 166/1999 Sb., č. 119/2000 Sb., č. 306/2000 Sb., č. 146/2002 Sb., č. 131/2003 Sb., č. 274/2003 Sb., č. 94/2004 Sb., č. 316/2004 Sb., č. 558/2004 Sb., č. 392/2005 Sb., č. 444/2005 Sb., č. 229/2006 Sb.
o Vyhláška č. 157/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro čerstvé ovoce a čerstvou zeleninu, zpracované ovoce a zpracovanou zeleninu, suché skořápkové plody, houby, brambory a výrobky z nich, jakož i další způsoby jejich označování

Klíčová slova:

biopotraviny

těstoviny

olejniny

kořeniny

houby

pochutiny

alko

nealko



Obsah:
  • 1., 2. ovoce, zelenina, biopotraviny (1)
    1., 2. ovoce, zelenina, biopotraviny (2)
    1., 2. ovoce, zelenina, biopotraviny (3)
    3., 4. obiloviny
    5. Pekárenská technologie
    5. Schéma výroby pečiva
    6. Schéma výroby těstovin
    6. Těstoviny
    7. Suché skořápkové plody
    7. Sušené ovoce
    8. Olejniny
    9. Koření a pochutiny
    10. Houby
    11. Luštěniny
    12. Čaj
    13. Káva
    14., 15. kakao a čokoláda
    16. Cukr
    16. Vyroba_cukru
    17. Cukrovinky
    18. Nealko nápoje
    19. Pivo
    20. Víno
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše