Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Balení masa a masných výrobků

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
1 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9063
Poslední úprava
14.11.2016
Zobrazeno
1 172 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Balení masa a masných výrobků se provádí z důvodů hygienických - zabránění sekundární kontaminace během manipulace, zdravotních - snížení rizika onemocnění člověka nemocemi přenosnými potravinami a obchodních - prodloužení údržnosti maloobchodně připravených výrobků a přenesení informací o potravině, surovině a jejím původu, finálnímu zákazníkovi. Balení je třeba oddělit od plnění masných výrobků do technologických obalů. Příklad : Párek se vyrábí plněním díla do skopového, kolagenního nebo celofánového střívka (technologického obalu) a následně se balí do plastových vaniček, sáčků - prostě, vakuově, do ochranné atmosféry (do primárního obalu, který se dotýká výrobku). Tyto primárně zabalené výrobky se vkládají do přepravních (sekundárních) obalů - plastových přepravek, kartonů a dále na palety. Toto členění obalů na technologické, primární a sekundární má význam z hygienického hlediska, členění technologie výroby a manipulace s obaly. Sekundární obal se nesmí dostat do kontaktu s primárně nezabalenou potravinou, což v praxi způsobuje omezení manipulace s kartony, dřevěnými paletami ve výrobě.

Klíčová slova:

masné výrobky

balení

vakuové balení

balení v atmosféře

prosté balení

čerstvost



Obsah:
  • Balení prosté
    Balení vakuové
    Balení v modifikované atmosféře
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše