Biologie potravin a surovin živočišného původu
Popis:
Potraviny a suroviny živočišného původu
• MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
- Složení mléka
- Fyzikálně chemické vlastnosti mléka
- Tvorba a sekrece mléka
- Strojní dojení
• MASO A MASNÉ VÝROBKY
- Složení masa
- Jakostní vlastnosti masa
- Jateční opracování masa
- Posmrtné změny, zrání a vady zrání masa
• VEJCE
- Stavba a chemické složení vejce
- Tvorba vajec
- Mikrobiologie vajec
Klíčová slova:
potraviny
suroviny
mikroorganismy
strojní dojení
složení masa
zrání masa
vady
mikrobiologie
Obsah:
- Potraviny a suroviny živočišného původu
Složení mléka
Mikroorganismy v mléce
Hlavní zdroje kontaminace syrového mléka
Antimikrobiální látky v mléce
Požadavky na mléko dle legislativy ČR
Fyzikálně-chemické vlastnosti mléka
Tvorba a sekrece mléka
Strojní dojení
Ošetření mléka po nadojení
Mlékárenské ošetření mléka
Chemické složení kosterního svalu
Chemické složení masa
Jakostní vlastnosti masa
Jateční opracování masa
Posmrtné změny a zrání masa
Vady zrání masa
Nežádoucí látky v mase
Potraviny a suroviny živočišného původu
Tvorba vajec
Mikrobiologie vajec
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.