Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Biologie potravin a surovin živočišného původu

«»
Přípona
.pdf
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
1,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9070
Poslední úprava
21.11.2016
Zobrazeno
1 221 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Potraviny a suroviny živočišného původu

• MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY
- Složení mléka
- Fyzikálně chemické vlastnosti mléka
- Tvorba a sekrece mléka
- Strojní dojení

• MASO A MASNÉ VÝROBKY
- Složení masa
- Jakostní vlastnosti masa
- Jateční opracování masa
- Posmrtné změny, zrání a vady zrání masa

• VEJCE
- Stavba a chemické složení vejce
- Tvorba vajec
- Mikrobiologie vajec

Klíčová slova:

potraviny

suroviny

mikroorganismy

strojní dojení

složení masa

zrání masa

vady

mikrobiologie



Obsah:
  • Potraviny a suroviny živočišného původu
    Složení mléka
    Mikroorganismy v mléce
    Hlavní zdroje kontaminace syrového mléka
    Antimikrobiální látky v mléce
    Požadavky na mléko dle legislativy ČR
    Fyzikálně-chemické vlastnosti mléka
    Tvorba a sekrece mléka
    Strojní dojení
    Ošetření mléka po nadojení
    Mlékárenské ošetření mléka
    Chemické složení kosterního svalu
    Chemické složení masa
    Jakostní vlastnosti masa
    Jateční opracování masa
    Posmrtné změny a zrání masa
    Vady zrání masa
    Nežádoucí látky v mase
    Potraviny a suroviny živočišného původu
    Tvorba vajec
    Mikrobiologie vajec
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše