Popis:
Oddíl 1-Mlýnské obilné výrobky
pro účely této vyhlášky se rozumí:
a) mlýnskými obilnými výrobky výrobky získané zpracováním obilí, pohanky a rýže vícestupňovým mlýnským postupem.b
b) moukou mlýnský obilný výrobek získaný mletím obilí a tříděný podle velikosti částic, obsahu minerálních látek a druhu použitého obilí,
c) krupicí mlýnský obilný výrobek získaný v první fázi mletí obilí v podobě hrubších částí zbavených slupky,
d) vločkami výrobky z vyčištěného a oloupaného obilného zrna nebo bezpluchého nebo zbaveného pluch, získaného jeho mačkáním nebo příčným řezáním,
e) trhankou výrobek z vyčištěného a oloupaného obilného zrna, získaný šetrným drcením,
f) kroupami výrobky z vyčištěného obilného zrna, převážně z ječmene, zbaveného obalových vrstev broušením,
g) lámankou zlomkové drobné netříděné obilné kroupy,
h) jáhly vyčištěná zrna prosa upravená loupáním a leštěním,
i) klíčky částice nebo šupinky nasládlé chuti získané při mlýnském zpracování obilného zrna
j) obilovina pro přímou spotřebu vyčištěná, popřípadě dále jinak upravená obilná zrna, zejména pšenice, žita, ječmene nebo ovsa,
Klíčová slova:
obilné výrobky
odrůdy pšenice
bílkoviny
suroviny
pečivo
smažené výrobky
expandované výrobky
Obsah:
- Mlýnské obilné výrobky
Pekařské výrobky
Odrůdy pšenice
VLastnosti obilí
Sacharidy
Bílkoviny
Hlavní suroviny
Mletí obilí
Pekárenské technologie
Požadavky na kvalitu pšeničné mouky
Hnětení těsta
Technologie výroby chlebového těsta
Běžné pečivo
Formování rohlíků
Smažené výrobky
Expandované výrobky