Chemické laboratorní metody v analýze potravin
«»
Popis:
ENZYMOVÉ REAKCE
• Stanovení glykogenu a glukosy v mase
AMG (amyloglykosidasa)
glykogen + H2O » D-glukosa
GOD (glukosaoxidasa)
D-glukosa + O2
»
kys. glukonová + H2O2
POD (peroxidasa)
H2O2 + bezbarvá forma činidla
»
zkopulovaná forma barevného činidla
Stanovení peroxidu vodíku pomocí oxidační kopulace se substituovaným fenolem a 4-aminofenazonem.
• Stanovení škrobu v mase (podobné jako u stanovení glykogenu a glukosy)
• Stanovení laktosy (enzym beta galaktosidasa rozštěpí laktosu na Gal a Glc. Gal se epimerací převede na Glc a pak se stanoví suma Glc)
Klíčová slova:
enzymové reakce
titrační metody
kolorimetrické metody
optické metody
polarimetrie
refraktometrie
Obsah:
- Enzymové reakce
Titrační metody
Kolorimetrické metody
Chromatografické metody
Optické metody
Polarimetrie
Refraktometrie
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.