Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Chemické laboratorní metody v analýze potravin

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,4 MB
Jazyk
český
ID projektu
9030
Poslední úprava
14.11.2016
Zobrazeno
654 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
ENZYMOVÉ REAKCE
Stanovení glykogenu a glukosy v mase

AMG (amyloglykosidasa)
glykogen + H2O » D-glukosa

GOD (glukosaoxidasa)
D-glukosa + O2 » kys. glukonová + H2O2

POD (peroxidasa)
H2O2 + bezbarvá forma činidla » zkopulovaná forma barevného činidla

Stanovení peroxidu vodíku pomocí oxidační kopulace se substituovaným fenolem a 4-aminofenazonem.

Stanovení škrobu v mase (podobné jako u stanovení glykogenu a glukosy)
Stanovení laktosy (enzym beta galaktosidasa rozštěpí laktosu na Gal a Glc. Gal se epimerací převede na Glc a pak se stanoví suma Glc)

Klíčová slova:

enzymové reakce

titrační metody

kolorimetrické metody

optické metody

polarimetrie

refraktometrie



Obsah:
  • Enzymové reakce
    Titrační metody
    Kolorimetrické metody
    Chromatografické metody
    Optické metody
    Polarimetrie
    Refraktometrie
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše