Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Chléb, výroba pečiva, trvanlivé pečivo

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,3 MB
Jazyk
český
ID projektu
9074
Poslední úprava
21.11.2016
Zobrazeno
714 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Chléb

Chléb je výrobek z mouky, vody, soli, často s přídavkem tuku, mléka, koření, zpravidla zkypřený (kvasnicemi nebo kyselým kváskem, či pečivými prášky), a pečený.
Mouka - hlavně pšeničná a žitná, které dávají kyprý a chutný chléb, také však bílé pečivo (housky aj.).
Kypřením a pečením se získává z málo stravitelné, surové mouky snadno stravitelné potraviny.
Chléb obsahuje hlavně uhlohydráty, něco bílkovin a nepatrně tuků.
V žitném chlebě je jejich obsah - uhlohydráty 48 %, bílkoviny 4,5 %, tuků 0,5 %.

Klíčová slova:

chléb

pečivo

pekárenský výrobek

běžné pečivo

trvanlivé pečivo

jemné pečivo



Obsah:
  • Chléb
    Výroba pečiva
    Běžné pečivo
    Trvanlivé pečivo
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše