Druhy zpracování zemědělského odpadu a odpadů pocházejících z potravinářského průmyslu (kompostování, spalování, skládkování)
«»
Popis:
Odpady ze zemědělské výroby
Zemědělskou činnost dělíme na rostlinnou a živočišnou výrobu.
Rostlinná výroba:
Rostlinná výroba má řadu negativních účinků na životní prostředí, mezi které patří zejména necitlivé zcelování pozemků, meliorace rozsáhlých ploch, vysoký stupeň chemizace a intenzivní hnojení statkovými i průmyslovými hnojivy. Dochází tak ke zvyšování obsahu dusíkatých látek, sloučenin fosforu a dalších prvků (hlavně těžkých kovů) ve vodě, půdě i v rostlinách.
Hlavními nebezpečnými odpady z rostlinné výroby jsou:
- odpady z moření osiv se zbytky mořidel (obsahují hlavně rtuť)
- obaly z plastů a papírů znečištěné mořidly osiv (Hg)
- zbytkové zásoby jiných anorganických agrochemikálií osahujících těžké kovy
a toxické prvky (Cu, As)
- zbytky organických pesticidů a jiných chemikálií (postřiky)
Klíčová slova:
zemědělská výroba
rostlinná výroba
živočišná výroba
potravinářský průmysl
zpracování odpadů
Obsah:
- Odpady ze zemědělské výroby
Rostlinná výroba:
Živočišná výroba:
Odpady potravinářského průmyslu
Druhy zpracování odpadů
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.