Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Druhy zpracování zemědělského odpadu a odpadů pocházejících z potravinářského průmyslu (kompostování, spalování, skládkování)

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
8991
Poslední úprava
02.11.2016
Zobrazeno
569 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Odpady ze zemědělské výroby
Zemědělskou činnost dělíme na rostlinnou a živočišnou výrobu.

Rostlinná výroba:
Rostlinná výroba má řadu negativních účinků na životní prostředí, mezi které patří zejména necitlivé zcelování pozemků, meliorace rozsáhlých ploch, vysoký stupeň chemizace a intenzivní hnojení statkovými i průmyslovými hnojivy. Dochází tak ke zvyšování obsahu dusíkatých látek, sloučenin fosforu a dalších prvků (hlavně těžkých kovů) ve vodě, půdě i v rostlinách.
Hlavními nebezpečnými odpady z rostlinné výroby jsou:
- odpady z moření osiv se zbytky mořidel (obsahují hlavně rtuť)
- obaly z plastů a papírů znečištěné mořidly osiv (Hg)
- zbytkové zásoby jiných anorganických agrochemikálií osahujících těžké kovy
a toxické prvky (Cu, As)
- zbytky organických pesticidů a jiných chemikálií (postřiky)

Klíčová slova:

zemědělská výroba

rostlinná výroba

živočišná výroba

potravinářský průmysl

zpracování odpadů



Obsah:
  • Odpady ze zemědělské výroby
    Rostlinná výroba:
    Živočišná výroba:
    Odpady potravinářského průmyslu
    Druhy zpracování odpadů
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše