Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Ekologické aspekty distribuce potravin

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
8961
Poslední úprava
02.11.2016
Zobrazeno
420 x
Autor:
katerina.loumova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Skladování potravin, potravinové obaly /požadavky na balení potravin, druhy obalů, nakládání s obaly; všeobecná preventivní opatření při přepravě potravin; odpady vznikající při distribuci potravin/

1.Skladování potravin

- Suroviny, obaly, výrobky je nutno skladovat ve vzdálenosti min. 40 cm od stěn a podlahy, aby bylo možno provádět kontrolu a čištění;
- Podmínky skladování musí být určeny a uvedeny ve specifikacích výrobků a obalů;
- Kvalita surovin, výrobků a obalů musí odpovídat požadavkům uvedeným ve specifikacích;
- Suroviny, rozpracované výrobky, hotové výrobky a obaly musí být označeny tak, aby byla umožněna jejich identifikace;
- Musí být zachována jejich efektivní rotace podle zásady- první dovnitř- první ven.
Skladování potravin
• Již nepatrný počáteční výskyt skladištních škůdců (hmyzu n.hlodavců) vede ke ztrátám a kontaminaci skladovaných surovin (potravin).
• Při déletrvajícím napadení dochází v ohniscích napadení k zahřívání, zvyšování vzdušné vlhkosti a posléze i k tvorbě plísní.
• Tyto podmínky jsou příznivé i pro další sekundární škůdce a roztoče.
• V konečné fázi dochází k totální zkáze skladovaného produktu.

Klíčová slova:

distribuce potravin

skladování

doprava

odpady

potravinářské výrobky

distribuční řetězce



Obsah:
  • Ekologické aspekty distribuce potravin
    1. Skladování potravin
    2. Doprava
    3. Odpady
    4. Distribuční řetězce potravinářských výrobků
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše