Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Ekologické aspekty prodeje potravin

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
1 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
8963
Poslední úprava
02.11.2016
Zobrazeno
506 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
PRODEJCE

-drobní - stánky, tržiště
-střední - obchody
-obchodní řetězce - super, hypermarkety jednoho provozovatele-čím větší firma, tím větší možnosti - vnitropodnikový ekolog, kvalitář, hygienik, finanční náročnost systémů
HACCP, ISO

Pozn.1:
Prvovýroba + zpracovatel + prodejce - obdělávání, přeprava, doprava, přesun-zásadní vliv spalovacích motorů-výfukové plyny, neobnovitelný zdroj, únik paliva a mazadel, vysoká energetická náročnost výroby strojů, automobilů a zařízení.

Pozn.2:
Snaha o vyšší hygienu i ekonomické faktory nahrávají používání jednorázových pomůcek, obalů a podobně. Environmentální přístup podporuje naopak vratné obaly, sklo místo plastů,
opakované použití. Náklady na oběh, mytí, manipulaci. Ekonomika + pohodlnost spotřebitele x ŽP.

Pozn. 3:
Plísně-mykotoxiny, metabolity, chronicita, muta-teratogenost

Pozn. 4
Skladování a doprava viz. ekologické aspekty distribuce potravin

Systém ochrany životního prostředí je v obecné rovině společný všem stupňům produkce potravin.

Klíčová slova:

prodeje

EIA

IPPC

ISO normy

havárie

katastrofy

likvidace nákaz



Obsah:
  • Prodejce
    EIA (Enviromental Impact Assessement)
    IPPC (Integrated Polution Prevention and Control)
    Argumenty pro zavádění ISO 14001:
    Zásady:
    Havárie, katastrofy a likvidace nákaz
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše