Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Ekologické aspekty zemědělské výroby (limity zemědělské produkce, ztráty potravin, možnosti zvýšení světové produkce potravin, zelená revoluce, alternativní zemědělství)

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
3 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
8959
Poslední úprava
02.11.2016
Zobrazeno
508 x
Autor:
katerina.loumova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Produkce potravin
Produkce potravin je velmi komplikovaný proces, v němž půda hraje sice zásadní, nicméně ne jedinou roli.
Proces výroby potravin tvoří z hlediska využívání prostředí (i jeho ohrožení) čtyři hlavní provázané složky, bez nichž by moderní výroba potravin nebyla možná. Jsou to:
• zdroje - půda, voda, hnojiva a pracovní síla apod.;
• technologie - např. zemědělské stroje, zpracování surovin, skladování i šlechtitelství;
• přírodní prostředí - zdroj „nové půdy“ i prostor pro ukládání odpadů a asimilaci znečištění;
• instituce - organizace, metody řízení, právní předpisy, státní regulace, dotace, politika apod.
Počítáme-li s růstem globální populace a zásobením populace dostatečným množstvím potravin, musí se jedna nebo více složek tohoto systému zlepšit. Oslabení funkce jedné ze složek znamená naopak snížení produkce potravin.

Klíčová slova:

produkce potravin

lidstvo

dostatek potravin

zemědělská výroba

zelená revoluce



Obsah:
  • Produkce potravin
    Dostatek potravin pro lidstvo?
    Zelená revoluce (green revolution)
    Důsledky zelené revoluce
    Alternativní zemědělské metody
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše