Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Fyzikálně-chemické parametry jakosti a zdravotní nezávadnosti potravin

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9039
Poslední úprava
14.11.2016
Zobrazeno
727 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Mléko

Chemické složení mléka:
voda……………….87 %
Tuk……………….3,6 - 4 %
Bílkoviny…………3,2 - 3,5 %
Laktoza……………4,6 - 4,9 %
Minerály…………..0,7 %

Vlastnosti mléka: bělavá až žlutavě bílá neprůhledná tekutina, jejíž barva je ovlivněna
rozptylem světla a jeho absorpcí na kapičkách tuku a miscelách bílkovin
- chuť mírně sladká, v mléčném séru jsou rozptýleny částice bílkovin ( micely), dále lipoproteidy, somatické buňky ( hl.leukocyty), další bílkoviny, sacharidy, minerální látky atd.
- tukové kuličky ( emulze), velikost 100 - 10 000 nm
- kaseinové micely ( suspenze), vel. 10 - 300 nm

Klíčová slova:

mléko

med

vejce

složení mléka

žloutek

bílek



Obsah:
  • Mléko
    Med
    Vejce
    Žloutek
    Bílek
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše