Popis:
Legislativa v oblasti a mikrobiologické bezpečnosti potravin
Jedná se o legislativní předpisy, na které se např. lze odvolat ve správním řízení, pokud potraviny nesplňují mikrobiologická kritéria.
• Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva …
• Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích
• Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči
• Nařízení komise (ES) č. 1441/2007, kterým se mění nařízení (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny
• Vyhláška č. 289/2007 Sb., o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy ES
• Nařízení komise (ES) č. 1662/2006, kterým se mění nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu
• Vyhláška č. 356/2004 Sb., o sledování (monitoringu) zoonóz a původců zoonóz
Klíčová slova:
evropský parlament
veterinární péče
hygienické požadavky
předpisy ES
potraviny živočišného původu
Obsah:
- 1. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES)
2. Zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči
3. Nařízení komise (ES) č. 1441/2007, kterým se mění nařízení (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny
4. Vyhláška č. 289/2007 Sb., o veterinárních a hygienických požadavcích na živočišné produkty, které nejsou upraveny přímo použitelnými předpisy ES
5. Nařízení komise (ES) č. 1662/2006, kterým se mění nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu
6. Vyhláška č. 356/2004 Sb., o sledování (monitoringu) zoonóz a původců zoonóz