Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Masné konzervy

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9062
Poslední úprava
14.11.2016
Zobrazeno
1 010 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Masné konzervy mají zajistit úchovu masa získaného v době jeho relativního dostatku nebo nadbytku pro období, kdy ho bude nedostatek. Tento základní účel dnes poněkud ztrácí na významu vzhledem k dostatečným kapacitám mrazicích a chladicích prostorů. Konzervační účel se spíše přesouvá do oblasti pohotové zásoby masa ve výjimečných podmínkách (při cestách, pobytu v přírodě) či jako potravina pro vojenské účely. U konzerv se očekává údržnost po dobu několika měsíců, popř. i roků. navíc při teplotách prostředí, které mohou značně kolísat. Požadovaná údržnost konzerv není universální, závisí na technologii výroby, kvalitě surovin, skladovacích podmínkách. Rozhodující význam má především teplené ošetření obsahu hermeticky uzavřeného v obalu. Podle úrovně tepelného ošetření rozdělujeme konzervy do dvou základních kategorií - konzervy, které jsou ošetřeny sterilací a polokonzervy, ošetřené pasterací. Toto základní dělení je však pouze rámcové. Každý konzervovaný výrobek může být dále zařazen podle sterilačního či pasteračního účinku tepla do specifické podskupiny.

Klíčová slova:

konzervace

úchova masa

obaly

sterilace

pasterace

chlazení

vady



Obsah:
  • Technologie výroby konzerv
    Obaly na konzervy
    Sterilace, pasterace, chlazení
    Vady konzerv
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše