Obaly masných výrobků
«»
Popis:
Tato kapitola zahrnuje pouze technologické obaly, tj. ty, do kterých je plněno dílo, kterému je tak dáván tvar typický pro výrobek a je v něm tepelně opracován, často i konzumován. V technologickém obalu může být výrobek také dále balen - blíže v kapitole balení masa a masných výrobků. Podle původu lze obaly masných výrobků rozdělit do skupiny přírodních střev a obalů, které se dále člení na skupiny živočišného původu, rostlinného původu, kombinovaná a umělohmotná (polymerová). Podle propustnosti (pro vodní páru a kouř) se dělí do skupiny - nepropustné a propustné.
Klíčová slova:
masné výrobky
přírodní střeva
uzenářské obaly
obaly výrobků
kolagenní střevo
celulóza
Obsah:
- Obaly masných výrobků
Přírodní střeva
Umělé kolagenní střevo
Celofánové (celulózové) obaly
Vláknité (fibrousové) obaly
Plastové obaly
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.