Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Odpady z mlýnského, škrobárenského, cukrovarnického, drožďárenského a konzervárenského průmyslu, jejich zpracování a využití

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
2 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
8986
Poslední úprava
02.11.2016
Zobrazeno
632 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Odpady z mlýnského průmyslu

- technologický proces má za úkol rozdrtit zrno na mouku sloužící jako jedna z nejdůležitějších součástí potřebných pro pečení
- cílem současné technologie je vymletí maximálního podílu endospermu.

Mlýnské zpracování lze rozdělit na několik úseků:
1) Příjem obilí - v rámci tohoto úseku je hodnocen vliv kvality suroviny pro výrobu,
sleduje se - vlhkost, objemová hmotnost, příměsí a nečistoty.

2) Skladování obilí - uskladnění v silech umožňuje zajistit stálé prostředí, které umožní omezení a zpomalení životních projevů obilek, při správném skladování je zamezeno množení mikroorganismů. Největší vliv na jakost uskladněného zrna mají vlhkost a teplota.

3) Čištění a příprava obilí k mletí
• Čištění a třídění - hrubé oddělení příměsí
- využití odkaménkovačů
- využití magnetických separátor
• Kartáčování a loupání obilí
• Nakrápění před mletím - snižuje se při něm drobivost zrn při mletí

4) Mletí -je sledem několika procesů, základem je drcení spojené s následným tříděním rozemletého produktu (šroty, krupice, mouky)

5) Skladování a expedice - k distribuci mouky ze mlýna se nejčastěji používají automobilové cisterny

Klíčová slova:

mlýnský průmysl

škrobárenský průmysl

cukrovarnický průmysl

konzervárenský průmysl



Obsah:
  • Odpady z mlýnského průmyslu
    ODPADY:
    Odpady ze škrobárenského průmyslu
    ODPADY:
    Odpady z cukrovarnického průmyslu
    ODPADY:
    Odpady z drožďárenského průmyslu
    ODPADY:
    Odpady z konzervárenského průmyslu
    ODPADY:
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše