Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Odpady z mlýnského, škrobárenského, cukrovarnického, drožďárenského a konzervárenského průmyslu

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
1 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
8936
Poslední úprava
24.10.2016
Zobrazeno
457 x
Autor:
katerina.loumova
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Mlýnské zpracování obilovin má své kořeny již v předhistorii. Technologický proces má za úkol rozdrtit zrno na mouku sloužící jako jedna z nejdůležitějších částí potřebných pro pečení. Cílem současné technologie je vymletí maximálního podílu endospermu.

Mlýnské zpracování lze rozdělit na několik na sebe navazujících úseků:
1) Příjem suroviny
• odběr vzorků
- sledování zdravotní nezávadnosti (přítomnost plísní, škůdců, cizích předmětů)
- sledování kvalitativních ukazatelů (vlhkost, obsah bílkovin a jejich kvalita, objemová hmotnost, aj.)

2) Skladování
• v silech, roztříděné podle vlhkosti a kvalitativních parametrů

3) Čištění
• sítový třídič
• aspirátor
• magnet
• odkaménkovač
• triér
• spirálový třídič
• odírací stroje

4) Zpracování
• kondicionování (hydrotermická úprava)
- úprava mechanických a pekařských vlastností
- napaření, zahřátí na t = 40 až 50 ºC, zchlazení (max. t = 18 ºC)
- studené kondicionování - intenzivní nakrápění, delší odležení

Klíčová slova:

mlýnský průmysl

škrobárenský průmysl

cukrovarnictví

drožďárenský průmysl

konzervárenský průmysl



Obsah:
  • Odpady z mlýnského průmyslu
    Odpady ze škrobárenského průmyslu
    Odpady z cukrovarnického průmyslu
    Odpady z drožďárenského průmyslu
    Odpady z konzervárenského průmyslu
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše