Odpady z výroby sladu a piva, z výroby vína a z lihovarnického průmyslu, jejich zpracování a využití.
«»
Popis:
Odpady z lihovarnictví a výroby lihovin
Cílem této výroby je získat ethanol o různé kvalitě pro potravinářské, farmaceutické, chemické a jiné účely. Používá se kvasný neboli fermentační způsob založený na působení enzymů kvasinek, tzv. lihové kvašení probíhající bez přístupu kyslíku.
C6H12O6 → 2 C2H5OH + 2 CO2
100 g → 51,14 g + 48,86 g
MIKROORGANISMY:
• Sacharomyces cerevisiae - vyšší rychlost tvorby ethanolu
• Zymomonas mobilis
Klíčová slova:
lihovarnictví
lihoviny
výroba lihu
slad
pivo
víno
výroba
Obsah:
- Odpady z lihovarnictví a výroby lihovin
Výroba lihu
Výroba sladu a piva
Výroba vína
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.