Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Odpady z výroby sladu a piva, z výroby vína a z lihovarnického průmyslu, jejich zpracování a využití.

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
8990
Poslední úprava
02.11.2016
Zobrazeno
719 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Odpady z lihovarnictví a výroby lihovin

Cílem této výroby je získat ethanol o různé kvalitě pro potravinářské, farmaceutické, chemické a jiné účely. Používá se kvasný neboli fermentační způsob založený na působení enzymů kvasinek, tzv. lihové kvašení probíhající bez přístupu kyslíku.

C6H12O6 → 2 C2H5OH + 2 CO2
100 g → 51,14 g + 48,86 g

MIKROORGANISMY:
• Sacharomyces cerevisiae - vyšší rychlost tvorby ethanolu
• Zymomonas mobilis

Klíčová slova:

lihovarnictví

lihoviny

výroba lihu

slad

pivo

víno

výroba



Obsah:
  • Odpady z lihovarnictví a výroby lihovin
    Výroba lihu
    Výroba sladu a piva
    Výroba vína
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše