Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Označování zdravotní nezávadnosti

«»
Přípona
.pdf
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9117
Poslední úprava
28.11.2016
Zobrazeno
2 377 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Dané značení provádí úřední veterinární asistent nebo úřední veterinární lékař ihned po provedení prohlídky ante a posléze post mortem. Značení se provádí na vnějším povrchu jatečně opracovaného těla pomocí inkoustového razítka nebo výžehu takovým způsobem, aby po rozbourání na půlky nebo čtvrtě, popřípadě půlky rozbourány na tři díly. nesl každý díl značení zdravotní nezávadnosti. Značkou zdravotní nezávadnosti je oválné razítko, nejméně 6,5 cm široké a 4,5 cm vysoké a musí čitelně uvádět následující údaje:
■ jméno země. celým názvem nebo kódem
■ schvalovací číslo jatek
■ do konce roku 2005 musí obsahovat zkratku EHS. od 1. 1. 2006 jde o zkratku ES
Písmena musí být nejméně 0.8 cm vysoká a číslice nejméně 1 cm vysoké. U značek používaných pro jehňata. kůzlata a selata mohou být rozměry značek a písmo menší. Používaná barviva musí být schválena pro tento účel. Značka může obsahovat i údaj o veterinárním lékaři, který provedl značení. Maso ze zvířat podrobených nutné porážce musí být označeno značkou zdravotní nezávadnosti nezaměnitelnou se značkou běžně používanou.

Poživatelné maso (P) se označuje razítkem oválného nebo kruhového tvaru. Kruhové razítko má průměr 4 cm. Uvnitř se uvádí v horním řádku zkratka CZ, ve středním řádku veterinární schvalovací číslo podniku (000000) a v dolním řádku místo zpracování (XX), nebo jsou první dva údaje uvedeny spolu na horním řádku. Výška písmen a číslic je min. 0.8 cm. jde-li o drůbež a králíky, min. 0,2 cm.

Maso a orgány pocházející z provozů a závodů, pro které bylo vyjednáno přechodné období, a které bylo posouzeno jako poživatelné se značí otiskem razítka čtvercového tvaru délce strany 4 cm. u drůbeže a králíků 2 cm.

Razítka se umisťují na JUT na definovaných místech.
Obr. Razítka pro poživatelné maso

Klíčová slova:

zdravotní nezávadnost

poživatelné maso

distribuce

poživatelné maso

toxoplazma

zdravotní nezávadnost



Obsah:
  • Poživatelné maso (P)
    Maso poživatelné po úpravě - výrobní
    Pozastavené maso a orgány
    Nepoživatelné maso a orgány
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše