Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Pozitiva stravování v ČR

«»
Přípona
.docx
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
10187
Poslední úprava
24.04.2017
Zobrazeno
479 x
Autor:
kungs
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Česká kuchyně stále patří spíše mezi ty nezdravé a snadněji se v ní hledají ty špatné a škodlivé faktory. Nicméně po zamyšlení se nad touto problematikou a usilovném hledání, se i v českém jídelníčku a způsobu stravování v ČR dají nalézt nějaké pozitivní faktory a není nutné nad naším způsobem stravování lámat hůl. Zvláště v dnešní moderní době, kdy jsme pod tlakem celonárodní i celosvětové osvěty o zdravém způsobu života a tzv. bio potraviny jsou hodně „in“, můžeme říct, že české stravování se pomalu vydává na lepší cestu.

„Ve spotřebě potravin obyvatelstva České republiky nastaly v posledních letech některé příznivé změny. Potvrdilo to výběrové šetření o zdravotním stavu české populace, které sledovalo také stravovací návyky“ (Machová, 2009, s. 37).

Stravovací návyky jdou ruku v ruce se vzděláním. Čím vyšší má člověk vzdělání, tím více si uvědomuje nutnost kvalitní a plnohodnotné stravy a dbá tak na doporučené zásady správné výživy. Je také dokázáno, že ženy více dodržují zásady zdravé výživy než muži. (Machová, 2009)

Klíčová slova:

stravování

gastronomie

kuchyně

spotřeba potravin

zdravotní stav

zdravá výživa



Obsah:
  • Pozitiva stravování v ČR
    Výčet potravin, u kterých došlo ke snížení ve spotřebě za posledních deset let
    Výčet potravin, u kterých došlo ke zvýšení spotřeby za posledních deset let
    Stravování v jídelnách
    Snídáme!
    Zdroje:

Zdroje:
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše