Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Přísady do masných výrobků

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
1 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9059
Poslední úprava
14.11.2016
Zobrazeno
1 013 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vedle základních surovin se v masné výrobě používají i přísady a přídatné látky, které mění technologické vlastnosti masa, upravují chuť, vůni a vzhled výrobku či přispívají k údržnosti. Přísadami do masných výrobků rozumíme jiné potraviny než maso - škrob, sója, cukry a koření. Přídatnými látkami veškeré chemické látky i přírodního charakteru jejichž používání je obecně umožněno vyhláškami Ministerstva zdravotnictví stanovující včetně způsobu a okruhu jejich použití. Výrobce je povinen uvádět seznam přísad a samozřejmě i použitých přídatných látek na etiketách výrobků. Pro zjednodušení se neuvádějí chemické názvy, nýbrž kódové údaje, tzv. E-čísla. Identifikace číslem E znamená kód, pod kterým je přídatná látka označována v číselném systému Evropské unie a tím i povolena k používání. Současně s názvem látky nebo E-číslem se uvádí i účel, který tato látka v potravině plní např. kyselina askorbová (vitamín C) přidávaná pro redukci hemových barviv a dusitanů se označí jako „antioxidant E 300.

Klíčová slova:

masné výrobky

aditivní bílkoviny

sacharidické přísady

antioxidanty

barva



Obsah:
  • Přísady do masných výrobků
    Vybrané přídatné látky používané v masném průmyslu
    Koření
    Aditivní bílkoviny
    Sacharidické přísady
    Solicí přísada
    Barva masných výrobků
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše