Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Problematika čištění odpadních vod pocházejících z mlékárenského průmyslu. Hodnocení základních parametrů těchto odpadních vod.

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
8978
Poslední úprava
02.11.2016
Zobrazeno
521 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Mléko je produkt mléčné žlázy savců. Všeobecně se předpokládá, že mléko obsahuje asi 4% tuku, 3,2% bílkovin, 4,6%laktosy a 0,7% minerálních látek.
Abychom mohli zhodnotit veškerý odpad pocházející z mlékárenského průmyslu, nesmíme zapomenout na zemědělskou prvovýrobu a přepravu mléka z prvovýroby do mlékáren.

1. Prvovýroba mléka
Mléko se získává dojením. Nejběžnější je mléko kravské, dále může být zpracováno mléko ovčí a kozí.

Dojení mléka:
- před začátkem dojení je třeba opláchnout vemeno teplou vodou (voda po oplachování stéká do podestýlky a odtéká spolu s kaly a odpadními vodami)
- tzv. první střiky se zachytávají do sběrného hrnku, protože jsou nevyhovující z mikrobiálního hlediska a měly by se likvidovat v kafilérii - nesmí se použít pro člověka
- dojící zařízení je speciální strukový nástavec, z něhož se hadičkami odvádí mléko do chladících nádrží nebo tanků v dojírně (zchlazení na teplotu 4-7°C)

Klíčová slova:

čištění odpadních vod

mlékarenský průmysl

prvovýroba mléka

mrazené krémy

máslo



Obsah:
  • 1. Prvovýroba mléka
    2. Přeprava mléka
    3. Mlékárenský průmysl
    4. Čištění a dezinfekce
    5. Odpadní vody z mlékáren
    Odpadní vody
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše