Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Prognóza nákladů, výnosů a zisku odbytového střediska

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
10420
Poslední úprava
06.06.2017
Zobrazeno
1 111 x
Autor:
quadra
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Při realizaci nového podniku musí manažer vždy zvážit, jaké investice do podniku vloží a správně rozlišit co je investicí a co nákladem fixním a co variabilním. Na mysli musí pochopitelně mít ziskovost podniku a návratnost investic. Ještě těžší je odhadnout výši tržeb.

1. Vycházíme z těchto předpokladů výše tržeb:
a) obvyklé v daném gastronomickém zařízení,
b) v daném regionu, v dané lokalitě
c) ve vztahu k sortimentní nabídce a její skladbě
d) v daném čase.

2. Můžeme použít i ukazatelů jako jsou obrátka na hosta a průměrná výše tržby na hosta. Obrátka se mění podle typu zařízení. Nejvyšší obrátku mají bistra a kavárny. Nejnižší vinárny a restaurace. Rozdíl bude i v odhadu financí, které je host ochoten za služby v daném podniku utratit.
Jejich výše bude vymezena hned několika faktory:
a) úrovní prostředí - atmosférou
b) sortimentem - schopností nabídky
c) cenovou hladinou

Klíčová slova:

prognóza nákladů

náklady

investice

suroviny

tržba

doprava

restaurace

podnikání



Obsah:
  • Prognóza nákladů, výnosů a zisku odbytového střediska
    Příklad z praxe:
    Vstupní náklady = investice
    Fixními náklady:
    Variabilní náklady:
    Ostatní náklady:
    Náklady na suroviny
    Odhad měsíční tržby
    Příklad z praxe- restaurace :
    Rozpis portfolia
    Časté manažerské chyby v podnikání v oboru
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše