Popis:
Představme si, že pracujete v restauraci francouzského typu. U vchodu vítá hosty hosteska nebo šéf restaurace a má přehled o rezervacích stolů. Prostor je rozdělen do několika částí, stoly jsou založeny inventářem, který kalkuluje se servisem minimálně tří chodů a nápojů. Hraje tichá hudba a do toho přichází „dobří“ hosté…
Připadá vám to nereálné?
Ve vašem městě nebo regionu není klientela, která by dokázala ocenit kvalitní restaurační služby?
A proč vlastně ne?
Co když je to všechno jinak?
Co když je chyba v tom, že jsme nedokázali dokonalou službu zatím nabídnout?
Co když ti „dobří“ hosté své peníze nosí jinam, například do jiného města?
Co když si váš podnik hosté zaškatulkovali a od toho se také odvíjí jejich ochota utrácet?
Nikde není tolik prostoru ke zlepšování jako ve službách.
Naše „práce“ s hostem začíná už před jeho vstupem do naší provozovny a už první vteřiny mohou rozhodnout o jeho spokojenosti. Naučme se proto k hostům chovat tak, aby se k nám rádi vraceli, neodcházeli od nás a naopak se stali našimi cennými spolupracovníky. Ano, čtete dobře - spolupracovníky.
Vytvoříme-li si totiž s hostem kvalitní službou vztah, dokážeme-li uspokojit jeho potřeby i tajná přání, dostaneme jej na svou stranu. Spokojený host šíří naše dobré jméno důvěryhodněji než placená média. Informuje nás o dění u konkurence lépe než průmyslový špion. Upozorňuje nás na naše chyby lépe než manažer jakosti…
Začněme svou cestu k lepším službám tím nejzákladnějším - etiketou.
Klíčová slova:
etiketa
etika
služby
restaurace
obsluha
host
Obsah:
- Nikde není tolik prostoru ke zlepšování jako ve službách.
Etiketa a služby v restauraci
Reklamace