Systém bezpečnosti potravin v ČR
«»
Popis:
Bezpečnost potravin
» Proč bezpečnost potravin?
• dotýká se všech obyvatel
• zajímá se o ni 91 % obyvatel EU
• má přímý dopad na
• kvalitu a délku života
• zdravotní stav populace
- pojem používaný ve vládním usnesení č.1320/2001, opírající se o Bílou knihu o zdravotní nezávadnosti potravin
- vyložit se dá nejlépe jako
„zdravotní a hygienická nezávadnost potravin“
Klíčová slova:
bezpečnost potravin
potravinové politiky
meziresortní spolupráce
vědecký výbor
evropský úřad
rozdělení notifikací
bezpečnost potravin
Obsah:
- Bezpečnost potravin
Základy potravinové politiky
Vstup do EU, kvalita a bezpečnost potravin
Zajištění bezpečnosti potravin
Nařízení EP a Rady 178/2002
Meziresortní spolupráce
Koordinační skupina
Vědecké výbory
Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí (MZe)
Vědecký výbor veterinární (MZe)
Vědecký výbor výživy zvířat (MZe)
Vědecký výbor pro potraviny (MZ)
Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích
Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA)
Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva - RASFF
Odbor bezpečnosti potravin MZe
Spolupráce ČR a EFSA
Účast ČR v systému RASFF
Systém rychlého varování pro potraviny a krmivaRapid Alert System for Food and Feed - RASFF
Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva
Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva v ČR
Rozdělení notifikací
Informace z RASFF pro veřejnost
Informační centrum bezpečnosti potravin INFOPULT
Koordinace bezpečnosti potravin v ČR
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.