Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Technologie a hygiena výroby cukru

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
1 x
Velikost
0,2 MB
Jazyk
český
ID projektu
9075
Poslední úprava
21.11.2016
Zobrazeno
759 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Legislativa
Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 166/1999 Sb., č. 119/2000 Sb., č. 306/2000 Sb., č. 146/2002 Sb., č. 131/2003 Sb., č. 274/2003 Sb., č. 94/2004 Sb., č. 316/2004 Sb., č. 558/2004 Sb., č. 392/2005 Sb., č. 444/2005 Sb., č. 229/2006 Sb.

Vyhláška č. 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony
Změna: 43/2005 Sb.

ODDÍL 1 vyhlášky č. 76/2003 Sb.: PŘÍRODNÍ SLADIDLA
» Pro účely této vyhlášky se rozumí

a) přírodními sladidly - ve vodě rozpustné sladce chutnající látky na bázi přírodních sacharidů, stanovené touto vyhláškou,

b) cukrem - vyčištěná krystalizovaná sacharóza upravená zejména do krystalů, moučky, kostek, homolí, popřípadě doplněná přídatnými látkami, látkami určenými k aromatizaci nebo kořením,

c) tekutým cukrem - vodný roztok sacharózy,

d) tekutými výrobky z cukru - výrobky na bázi vodných roztoků sacharózy splňující požadavky uvedené v příloze č. 2 bodě 2,

e) tekutým invertním cukrem - vodný roztok sacharózy částečně invertované hydrolýzou, v němž nepřevažuje podíl invertního cukru a splňující požadavky stanovené v příloze č. 2 bodě 2,

Klíčová slova:

cukrovka

ukládka řepy

extraktory

sušení řízků

epurace

rafinace cukru

skladování



Obsah:
  • Cukrovka - složení
    Základní pojmy cukrovarnické analytiky
    Cukrovka - jakost, sklizeň a skladování
    Ukládka řepy
    Doprava a praní řepy
    Výroba sladkých řízků
    Extrakce a difuze
    Extraktory
    Mikrobiologická kontaminace při extrakci
    Využití vyslazených řízků
    Silážování řízků
    Sušení řízků
    Čištění šťáv
    Epurace
    Rozpustnost sacharosy, růst krystalů
    Krystalizační proces
    Svařování cukrovin, odstřeďování
    Surový cukr a melasa
    Rafinace cukru
    Sušení a chlazení
    Skladování cukru
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše