Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Technologie masné produkce - Sanitace

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9055
Poslední úprava
14.11.2016
Zobrazeno
917 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Stavební řešení potravinářských podniků, technologické zařízení i organizace práce musí být uspořádány tak, aby neumožňovaly rozvoj kontaminujících mikroorganismů a současně zamezovaly a minimalizovaly sekundární kontaminaci v průběhu výroby. Primární kontaminací přitom rozumíme kontaminaci surovin přídatných a pomocných látek. Pro minimalizaci hygienických rizik výroby potravin se zpracovávají programy, které schvalují orgány státního veterinárního dozoru, jsou součástí programů HACCP, sami odběratelé anebo soukromé kontrolní orgány, které vydávají potvrzení o zajištění standardů, obvykle nad úroveň kontrol státních orgánů BRC, EFSIS ISO aj. Stále vyšší nároky se kladou na preventivní hygienická, sanitační opatření. Represivní opatření jsou vyžadována v souvislosti s odstraňováním vzniklých problémů nebo nákazových rizik zasahujících územní celky, ale můžeme jimi v širším slova smyslu rozumět také veškeré systémy sanitace provozů během, ale především po ukončení výroby.

Klíčová slova:

preventivní opatření

teplota prostředí

redoxní potenciál

dezinfekce

dezinsekce

sanitační řád

hygienické minimum



Obsah:
  • Cíle preventivních opatření
    Teplota prostředí
    Relativní vlhkost vzduchu
    Redoxní potenciál
    Represivní sanitační procesy
    Čistění
    Dezinfekce
    Dezinfekční preparáty
    Deratizace
    Represivní opatření
    Dezinsekce
    Sanitační řád podniku
    Sanitační program
    Zásady hygienického minima
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše