Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Technologie mléka a mléčných výrobků

«»
Přípona
.pdf
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
6,9 MB
Jazyk
český
ID projektu
9254
Poslední úprava
19.12.2016
Zobrazeno
878 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
1 SYROVÉ MLÉKO (PRODUKCE, KRITÉRIA A KONTROLA JAKOSTI)

1.1 HYGIENICKÉ POŽADAVKY NA PRODUKCI MLÉKA A MLEZIVA
Provozovatelé potravinářských podniků, kteří vyrábějí, popřípadě svážejí syrové mléko a mlezivo, musejí zajistit splnění požadavků stanovených legislativou (Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004 ve znění pozdějších změn (Nařízení Komise (ES) č. 1662 /2006 a dalších).

1.1.1 Dojnice
· Syrové mléko a mlezivo musí pocházet od zvířat:
· která nevykazují žádný příznak nakažlivé choroby přenosné mlékem a mlezivem na člověka
· která jsou celkově v dobrém zdravotním stavu, nevykazují známky nákazy, která by mohla mít za následek kontaminaci mléka a mleziva, a zejména netrpí žádnou infekcí pohlavního ústrojí doprovázenou výtokem, ani enteritidou s průjmem, doprovázenou horečkou, nebo viditelným zánětem vemene
· která nevykazují žádné zranění vemene, jež by mohlo mít vliv na mléko a mlezivo
· kterým nebyly podány nepovolené látky či přípravky a která nebyla protiprávně ošetřena
· u nichž byla v případě podání povolených přípravků či látek dodržena ochranná lhůta stanovená pro tyto přípravky a látky.

Klíčová slova:

syrové mléko

přejímka

máslo

sýry

koncentráty

bílkoviny

mlékařství

výživa člověka



Obsah:
  • 1 Syrové mléko (produkce, kritéria a kontrola jakosti) -3-
    2 Přejímka mléka na farmě, přeprava mléka, příjem mléka v mlékárně -10-
    3 Mlékárenské ošetření mléka -12-
    4 Konzumní mléko a smetana -26-
    5 Zahuštěné mléčné výrobky -35-
    6 Sušené mléčné výrobky -42-
    7 Máslo -48-
    8 Mlékařské mikrobiální kultury -57-
    9 Biochemické procesy probíhající při výrobě fermentovaných mléčných výrobkjů -63-
    10 Fermentované mléčné výrobky -68-
    11 Biochemické procesy při výrobě a zrání sýrů -82-
    12 Sýry -91-
    13 Koncentráty mléčných bílkovin -116-
    14 Mléčné a smetanové mražené krémy -117-
    15 Moderní technologie v mlékařství -120-
    16 Sanitace v mlékárenském průmyslu -123-
    17 Význam mléka a mléčných výrobků ve výživě člověka -133-
    18 Literatura -139-
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše