Technologie porážení drůbeže
«»
Popis:
Vyskladňování drůbeže
• ručně
přenášení za oba běháky, max. 3 kusy v jedné ruce, omezit pohohu hlavou dolů (podepřít na hrudní kosti)
• mechanizovaně - dopravníky
vyvinuty kombajny na principu textilních či plastových vertikálně či horizontálně se otáčejících štětin nebo bubnů s pásovými dopravníky s jemnými přepážkami nebo prsty k jemnému posunu
Jateční opracování drůbeže
• linku tvoří nekonečné závěsné dopravníky se speciálními závěsy pro zavěšení za běháky a v pozdější fázi za patní klouby („vozíky“ spojené řetízky)
• linka je členěna do samostatných nekřížících se okruhů
Typy okruhů na jatkách:
• Porážecí
• Kuchací
• Chladící
• Distribuční a balicí
Klíčová slova:
vyskladňování drůbeže
porážecí okruh
kuchací okruh
chladící okruh
distribuce
Obsah:
- Vyskladňování drůbeže
Jateční opracování drůbeže
A. Porážecí okruh
B. Kuchací okruh
C. Chladící okruh
D. Distribuční a balicí okruh
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.