Technologie zpracování vajec
«»
Popis:
A. Skořápková vejce konzumní
Třídění a balení vajec
a) vyskladnění na pás: ručně nebo pneumatickými překladači
b) vizuální kontrola - vyřazení vajec s vnějšími vadami
c) prosvěcování
• v zatemněné komoře
• pod cívkovým dopravníkem, který nese a otáčí vejce, jsou zespodu umístěny světelné zdroje a zrcadla
• vejce s vnitřními vadami se vyřazují ručně nebo elektronicky fotosenzorem
d) hmotnostní třídění
e) značení vajec
f) balení
Klíčová slova:
skořápková vejce
chlazení
čištění
výtluk
filtrace
pasterace
zmrazování
sušení
Obsah:
- A. Skořápková vejce konzumní
Třídění a balení vajec
Skladování vajec
Chlazení vajec
Konzervace vajec
Čištění vajec
B. Výroba vaječných hmot
Výtluk
Filtrace
Homogenizace
Chlazení
Pasterace
Zmrazování
Sušení
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.