Téze předmětu Odpady potravinářské výroby, distribuce a prodeje potravin
Popis:
ODPADY ZE ZEMĚDĚLSKO-POTRAVINÁŘSKÉHO KOMPLEXU
Problematika odpadů nebyla v zemědělsko-potravinářském komplexu řešena, byla brána jako podřadná problematika; v průběhu let se zjistilo, že některé složky odpadu mohou mít charakter primárních a sekundárních kontaminantů a ovlivňovat tak následně zdraví člověka. Problematika odpadů začala být proto řešena i v tomto odvětví.
ZEMĚDĚLSKÁ PRVOVÝROBA
vznik odpadů:
∗ výrobní činnost
∗ nevýrobní činnost
⇒ odpadové hospodářství v souvislostí s výrobní činností
⇒ odpadové hospodářství v souvislostí s nevýrobní činností
⇒ životní prostředí (dále ŽP) - ohrožení zdraví živých organismů = hodnocení dopadu na organismy a na životní prostředí; ohrožení jednotlivých ekosystémů
Odpad: ∗ věc, které se chce majitel zbavit; špatný pohled
∗ movitá věc, zneškodnění je nutné z hlediska péče o ŽP; likvidace odpadu musí probíhat v souladu s platnou legislativou
Klíčová slova:
zemědělskopotravinářsky komplex
drůbežářský průmysl
mlékárenství
lihovarnictví
odpadní voda
problematika obalů
Obsah:
- 1. Odpady pocházející ze zemědělskopotravinářského komplexu
2. Odpady masného a drůbežářského průmyslu
3. Odpady mlékárenského průmyslu
4. Odpady tukového průmyslu
5. Odpady mlýnského, škrobárenského, cukrovarnického, drožďárenského a konzervárenského průmyslu
6. Odpady z lihovarnictví, výroby sladu, piva a vína
7. Zpracování odpadů
8. Odpadní vody
9. Problematika obalů
10. Legislativa v oblasti odpadů
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.