Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Vady masných výrobků

«»
Přípona
.pdf
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,9 MB
Jazyk
český
ID projektu
9239
Poslední úprava
19.12.2016
Zobrazeno
1 395 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Vady vzniklé při mělnění
» Nedokonalé rozrušení svalové tkáně
• do roztoku přejde málo bílkovin, spojka nebude dostatečně stabilní při tepelném opracování, uvolnění vody a tuku -
zkrácení výrobku
» Nadměrné zahřátí suroviny během mělnění
• koagulace bílkovin - výrobek se rozpadá
» Nedostatečný přídavek soli
• nedostatečná vaznost, zkrácení díla
• min. přídavek soli 1,8 % z hmotnosti díla

Nevýrazná a nepravidelná mozaika
• nedokonale vychlazena surovina
• tupé složení v řezačce (roztírání suroviny)

Nepravidelné rozptýlení vložky
• rychlé jednorázové přidání vložky nebo spojky, nedokonalé promíchávání

Klíčová slova:

vady masa

mělnění

narážení

plnění

opracování

masné výrobky



Obsah:
  • Vady vzniklé při mělnění
    Vady vzniklé při narážení a plnění
    Vady vzniklé při tepelném opracování
    Vady vařených masných výrobků a jejich příčiny
    Vady trvanlivých masných výrobků
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše