Vady masných výrobků
«»
Popis:
Vady vzniklé při mělnění
» Nedokonalé rozrušení svalové tkáně
•
do roztoku přejde málo bílkovin, spojka nebude dostatečně stabilní při tepelném opracování, uvolnění vody a tuku -
zkrácení výrobku
»
Nadměrné zahřátí suroviny během mělnění
•
koagulace bílkovin - výrobek se rozpadá
»
Nedostatečný přídavek soli
•
nedostatečná vaznost, zkrácení díla
•
min. přídavek soli 1,8 % z hmotnosti díla
Nevýrazná a nepravidelná mozaika
•
nedokonale vychlazena surovina
• tupé složení v řezačce (roztírání suroviny)
Nepravidelné rozptýlení vložky
• rychlé jednorázové přidání vložky nebo spojky, nedokonalé promíchávání
Klíčová slova:
vady masa
mělnění
narážení
plnění
opracování
masné výrobky
Obsah:
- Vady vzniklé při mělnění
Vady vzniklé při narážení a plnění
Vady vzniklé při tepelném opracování
Vady vařených masných výrobků a jejich příčiny
Vady trvanlivých masných výrobků
O souborech cookie na této stránce
Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.