Popis:
Voda v potravinářském průmyslu
- surovina - při potřebě do výrobků, i na sanitaci
- produkt - odpadní voda, šťáva v mase
- to samé u vzduchu - surovina - při chlazení MV
- produkt - sousedovi to voní
Voda
- pitná - všude v čisté části
- teplá užitková voda TUV- je to pitná voda, ale nesplňuje jeden parametr = teplotu (teplá pitná voda)
- technická voda - na umývání nádvoří, auta, ložná korba pro prasata, technická pára (nesmí přijít do kontaktu s potravinami, ale budu s ní ohřívat), na chlazení zařízení
- odpadní voda - produkt, vše co odtéká ven z podniku, ptát se takto na otázku složení - jakou odpadní voda? z jatek. Z čisté nebo nečisté části?
- nečistá část - dřevěně úlomky, štětiny - to co přivezeme s prasaty, krev, kusy vykrvovacího pletiva do vykolení
- čistá část - tuk, sůl z láku po částech, aby jsme dodrželi kanalizační řád, který nám určuje složení odpadní vody
Klíčová slova:
potravinářský průmysl
hygienické limity
odpadní vody
úprava
čištění
Obsah:
- Voda v potravinářském průmyslu
Voda
Hygienické limity pitné vody MZd ČR (vyhl. 252/2004)
Odpadní vody
Specifikace odpadních vod
Úpravy odpadních vod
Čištění odpadních vod