Popis:
Oddíl 4 cukrářské výrobky a těsta
Pro účely této vyhlášky se rozumí:
a) cukrářské výrobky výrobky, jejichž základem jsou pekařské výrobky, které jsou po tepelné úpravě dohotoveny pomocí náplní, polev, ozdob a kusového ovoce.
Podle vyhlášky 76/2003 Sb., kterou se stanoví požadavky pro přírodní sladidla, med, cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové bonbony.
Pro účely této vyhlášky se rozumí:
a) cukrovinkami-potravinami jiné než čokolády a čokoládové bonbony, jejichž základní složku tvoří přírodní nebo náhradní sladidla a další složky, jimiž mohou být i kakaové součásti nebo čokoláda, a které nesplňují požadavky na čokoládu nebo čokoládové bombony,
b) karamelami-cukrovinky tvárlivé konzistence, do určité, míry žvýkavé, s různou příchutí,
c) dražé-cukrovinky tužší až tvrdé konzistence s různými vložkami, s nábalem zejména cukru,
d) želé -cukrovinky s konzistencí gelu, vzniklou přídavkem želírujících látek, zejména pektinu, agaru, škrobu nebo želatiny,
Klíčová slova:
cukrovinky
kandyty
karamely
želé
čokoláda
amorfní cukrovinky
Obsah:
- Cukrovinky
Amorfní cukrovinky (nekrystalické)
Kandyty
Karamely
Želé
Krystalické cukrovinky
Čokoláda
Čokoláda tabulková
Čokoládové cukrovinky