Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 663
projektů

Výroba piva - sladovnictví

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
0 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9185
Poslední úprava
12.12.2016
Zobrazeno
1 000 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Patří mezi klasické biotechnologie s tisíciletou tradicí.
V současné době je sladovnictví v podstatě odděleno od vlastní výroby piva.
Nejvýznamnější druh sladu - český (plzeňského typu).

Z hlediska pivovarsko-sladařského:
Sacharidy:
škrob - u dobrých ječmenů 63 - 65 %
celulóza - 3,5 - 7 %, její obsah je v negativní korelaci k extraktivnosti sladu
ß- glukany <4 %, brzdí vstup enzymů do buněk
polyfenoly - inhibitory klíčení
gumovité látky- 2 %, působí na viskozitu sladiny, stabilitu pěny.

Dusíkaté látky:
Limitují zpracovatelnost ječmene na slad - 9,5 - 11,2 %

Bílkoviny < 8 % !!, >11,2 %!!!
Bílkoviny strukturální - albuminy, globuliny
zásobní - prolaminy (hordeiny)
- gluteliny

Lipidy - 2,5 - 3 %
Popeloviny 2-3%
Enzymy
Vitamíny

Klíčová slova:

pivovarnictví

technologický postup

slad

stabilizace piva

fitlrace

pasterace

sladařský průmysl



Obsah:
  • Z hlediska pivovarsko-sladařského:
    Suroviny:
    Technologický postup:
    Typy sladu:
    VÝroba piva - pivovarnictví
    Stabilizace piva
    Filtrace piva:
    Pasterace piva
    VEdlejší produkty sladařského průmyslu
    VEdlejší produkty pivovarského průmyslu
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše