Hledej Zobraz: Univerzity Kategorie Rozšířené vyhledávání

12 659   projektů
0 nových

Výroba vína neboli vinifikace

«»
Přípona
.doc
Typ
studijní materiál
Stažené
1 x
Velikost
0,1 MB
Jazyk
český
ID projektu
9078
Poslední úprava
21.11.2016
Zobrazeno
726 x
Autor:
goldenlife
Facebook icon Sdílej na Facebooku
Detaily projektu
Popis:
Výroba vína neboli vinifikace

Na kvalitu vína má vliv: druh vína, terroir, vinař a ročník. Z toho vyplývá, že žádný vinař neudělá lepší víno než mu dovolí zbývající tři kvalitativní faktory. A dobré víno začíná především kvalitním druhem hroznů sklizeným ve vinici, protože nelze dosáhnout kvalitního vína ze špatné suroviny.

Samotná výroba vína je tak trochu tajemstvím každého vinaře. Proto ode mě nemůžete na tomto místě očekávat nic víc než obecný popis výroby vína v podmínkách malého vinaře. O konkrétních detailech můžeme pohovořit až nás navštívíte a víno ochutnáte. Co říkáte? Na druhou stranu máme zkušenosti, že někteří naši hosté nevědí o výrobě vína prakticky vůbec nic a při ochutnávce je to začne zajímat. To je velmi dobře, protože kvality vína dokáže ocenit jen člověk, který zná jeho výrobní proces.

Uvádím tady vesměs vlastní postupy, které tím nabízím k diskusi a připomínám, že vinohradnictví a vinařství je jen můj koníček a tento web nelze považovat za odbornou publikaci. Takže pokud si myslíte, že jste ten správný typ čtenáře, pak můžete přejít k následujícímu nástinu celého výrobního procesu.

Klíčová slova:

hrozno

rmut

bílé víno

červené víno

šumivé vína

šampaňské

výroba vína



Obsah:
  • Od hroznu pro rmut
    Rmut a bílé víno
    Hlavní technologické kroky při výrobě bílého vína
    Rmut a červené víno
    Hlavní technologické kroky při výrobě červeného vína
    Zrání vína
    Šumivá vína
    Historie šampaňského
O souborech cookie na této stránce

Soubory cookie používáme pro funkční účely, pro shromažďování a analýzu informací o výkonu a používání stránky.

Nastavení Povolit vše